Αστοχία για το 1/3 πυραύλων σε άσκηση αεράμυνας στην Ταιβάν





Μερικές εβδομάδες μετά την παρουσίαση του Κινέζικου μαχητικού 5ης γενιάς J-20 η Ταιβάν πραγματοποίησε μεγάλης έκτασης άσκηση αεράμυνας.

19 πύραυλοι βλήθηκαν πέντε από τους οποίους απέτυχαν να χτυπήσουν τους στόχους τους ενώ το 1/6 από αυτούς βρήκαν στόχο αλλά δεν εξεράγησαν. «Είναι εντός των ορίων το αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει περιθώριο για βελτίωση», δήλωσε ο α/γεα Pan Kung-Hsiao, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την άσκηση.
 
Ο πρόεδρος της Ταιβάν Μα Ying, ήταν λιγότερο επιεικής, λέγοντας πως δεν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και πως ο στρατός θα πρέπει να διερευνήσει αν οι αστοχίες οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος ή κόπωση υλικού.Σημείωσε ακόμη πως θα ενταθούν τέτοιες ασκήσεις για την αύξηση της μαχητικής ικανότητας.




Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε προσβολή της Ταιβάν με βαλλιστικούς πυράυλους και επίθεση από δύο κύματα μαχητικων.Oι πύραυλοι που βλήθηκαν ήταν οι Sky Bow,Magic-2,Sky sword,Hawk,Sparrow,Stinger και Mica.O Mica κλείδωσε τον στόχο αλλά τον έχασε μετά την εξαπόλυση του (σύμφωνα με άλλες πηγές πυροδοτήθηκε η κεφαλή του νωρίτερα).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου