Τουρκία : Απώλεια F-16

aviationlive | 9/02/2014 07:11:00 μ.μ. | 15 σχόλια


Ένα F-16 απώλεσε η THK στις 17:10... το συμβάν έλαβε χώρα στην 8'inci Ana Jet Üssü με έδρα το Diyarbakir. Σύμφωνα με τις πρώτες "πληροφορίες" το αεροσκάφος ήταν διθέσιο (στην ανακοίνωση των Τουρκικών ΕΔ δεν προσδιορίζεται) αν και από τις φωτογραφίες και τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι το αεροσκάφος ήταν F-16C CCIP. Η χειριστής του αεροσκάφους διαπίστωσε βλάβη στο κινητήρα και έκανε επιτυχή χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Διακρίνεται το αεροσκάφος πλησίον του συρματόσχοινου ανάσχεσης. Το F-16 ανήκε στην 182 Filo "Atmaca" κατά την επίσημη ανακοίνωση, φορά μεν διακριτικό της 161 Filo στο κάθετο σταθερό.
H χειριστής που εγκατέλειψε ήταν η Yüzbaşı (Υποσμηναγός) Burcu Arpacı η οποία στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την εικόνα-βιτρίνα της THK (Türk Hava Kuvvetleri).


Πηγή - Φωτογραφίες DHA

Category: , , ,

15 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Πσόφος!!

    Προβοκάτωρ

  2. Ανώνυμος says:

    -C στην φωτο....

  3. Ανώνυμος says:

    αυτο στη φωτο ειναι μονοθεσιο

  4. Έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να "φτιάξει" την εικόνα - βιτρίνα της THK http://www.ensonhaber.com/dunyada-okyanus-asan-ilk-kadin-savas-pilotu-2011-04-03.html

  5. Στη φωτογραφία είναι C, με σιγουριά θα γνωρίζουμε αύριο πάντως στην ανακοίνωση των ΤΕΔ δεν προσδιορίζεται αν ήταν C ή D. Πιθανότατα το μπλέξιμο ξεκίνησε από τον τουρκικό τύπο

    8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Diyarbakır'da 182'nci Filoya ait bir F-16 uçağı 02 Eylül 2014 günü saat 17.17'de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askerî Havaalanına iniş için son yaklaşma esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düşmüştür. Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır.

    http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliyetleri/3_1_basin_aciklamalari/2014/ba_17.html

  6. Ανώνυμος says:

    παντα τετοια!

  7. Ανώνυμος says:

    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.

  8. Φαίνεται θα ζήλεψαν από τον δικό μας Κουρσάρο

  9. Ανώνυμος says:

    Κριμας,θα αποτελουσε ωραιο στοχο για εναν mica η εναν sa-15.

  10. Ανώνυμος says:

    για τον κουρσάρο... από την στιγμή που δεν πέθανε κανείς... δεν μας καίγεται καρφί.

  11. Μια παρατήρηση από ένα φίλο, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ως εμπλεκόμενη την 182 Filo, το κάθετο σταθερό του αεροσκάφους φέρει διακριτικό της 161 Filo.

  12. Ανώνυμος says:

    Το σημαντικότερο γεγονός ειναι πως εγινε ατυχημα ΠΑΛΙ στην προσγειωση!!!!!!!!!!!ΛΕΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αντε να μαθουν πρωτα να προσγειονουν F16 και μετα το μαγκα στο Αιγαιο!!!!!

  13. Γ.Μ. says:

    Η ύπαρξη εμβλήματος άλλης Μοίρας από την ανακοινωθείσα δεν λέει απαραιτήτως κάτι... Με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ομογενοποίησης των τουρκικών Block-40/50 έχουν γίνει ευρύτατες ανακατανομές αεροσκαφών μεταξύ των Μοιρών με αποτέλεσμα να είναι συχνή η προσωρινή διατήρηση παλαιών εμβλημάτων σε κάποια από αυτά... Αυτό φάνηκε και στην τελευταία Anatolian Eagle.

  14. To ''status'' των 161,162 - που έχουν προσανατολισμό δυτικά - μας ενδιαφέρει ;)