13:55, το αεροσκάφος της ομάδας επιδείξεων της ΠΑ "ΖΕΥΣ", απογειώθηκε ενώπιον του Πολωνού Πρόεδρου Bronisław Komorowski και 56.000 θεατών. Κλίκ εδώ για να ανοίξει η φωτογραφία !
Δύο από τους πρεσβευτές της ΠΑ. Αριστερά ο ιπτάμενος επίδειξης Σμηναγός Ανδρουλάκης, δεξιά του ο Σμηναγός Χαρίλαος Νίκου με καθήκοντα αξιωματικού ασφάλειας πτήσεων και εδάφους.
Οι διοργανωτές φωτογράφησαν τους πρωταγωνιστές της αεροπορικής επίδειξης (ελπίζουμε σε λεύκωμα), στη φωτογραφία ο Ανθυποσμηναγός Δ. Τζάλλας, υπεύθυνος βιντεοσκόπησης της Ελληνικής ομάδας επιδείξεων.



Ακόμη δεν έχει ανέβει "κάτι" ολοκληρωμένο οπότε θα αρκεστούμε στο πλάνο από την δοκιμαστική του Block 52+ (στο 0:11 High Alpha)...


(C) TAI

Στη σύσταση ομάδων εργασίας για την διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας στον αμυντικό τομέα  θα προχωρήσουν η  Βραζιλία και η Τουρκία μετά από συνάντηση που είχε στην Άγκυρα, ο υπουργός άμυνας  Σέλσο Αμοριμ με τον Τούρκο ομόλογο του Ισμέτ Γιλμάζ. Ανάμεσα στα προγράμματα που θα εξετασθούν είναι η από κοινού ανάπτυξη μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς με την συμμετοχή της Embraer και η παραγωγή του επιθετικού ελικοπτέρου Τ-129 της ΤΑΙ στη Βραζιλία.

Πηγή


17.08.13 : Δεκατρείς λαθρομετανάστες παγιδεύτηκαν σε απόκρημνη και δύσκολα προσβάσιμη περιοχή στη Χίο, για τον απεγκλωβισμό τους κρίθηκε αναγκαία η βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η συνδρομή ελικόπτερου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Πηγή




Περίπου 60 Huey βρίσκονται σε υπηρεσία με την USAF, σύντομα ίσως προστεθούν άλλα 26 ε/π του τύπου, που το Σώμα Αμερικανών Πεζοναυτών (USMC) αποσύρει (C) USAF

Οι οικονομικές περικοπές οδήγησαν την Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) να προχωρήσει σε μελέτη για  τον εκσυγχρονισμό των UH-1N Huey που θα επιτρέψει στο τύπο να παρατείνει την παραμονή του σε υπηρεσία κατά 6 - 10 χρόνια. Στο πιλοτήριο θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να γίνει συμβατό με διόπτρες νυχτερινής όρασης, ενώ με την εγκατάσταση συστημάτων προειδοποίησης TAWS (terrain awareness warning system) και TCAS (traffic collision avoidance device) θα αυξηθεί η επίγνωση επικρατούσας κατάστασης.

111229-F-MG591-020
Το αναλογικό πιλοτήριο και η έλλειψη σύγχρονων οργάνων ναυτιλίας, αυξάνουν το φόρτο του πληρώματος όταν αυτό πετά υπο δυσμενείς καιρικές συνθήκες (C) USAF

Κύριως ρόλος των UH-1N της USAF είναι η "φύλαξη" των εγκαταστάσεων εκτόξευσης ICBM και η εφαρμογή των σχεδίων απομάκρυνσης υψηλόβαθμων αξιωματούχων από την Washington όποτε απαιτηθεί, παράλληλα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εκτάκτων αναγκών, έρευνας διάσωσης, ελαφρών μεταφορών και εκπαίδευσης. 

Πηγή


Πολωνία, λίγο μετά την προσγείωση...

Σήμερα το μεσημέρι 12:06 μ.μ. έφτασε στην α/β Radom (42.Baza Lotnictwa Szkolnego) στη Πολωνία το #529. Το Block 52+ της 343 Μοίρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που διένειμε ο διοργανωτής (βλέπε παρακάτω) θα πετάξει στο "peak" του airshow. Η ομάδα επιδείξεων "ΖΕΥΣ" είναι η δεύτερη διεθνής συμμετοχή που θα βρεθεί στον "αέρα" μετά το ακροβατικό σμήνος Patrouille Swiss ενώ θα είναι το πρώτο - διεθνές - solo display. 








3 Mirage F1 CR της 2/33 Μοίρας Αναγνώρισης "Savoie", μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση Savasleyka στη κεντρική Ρωσία, την αποστολή υποστηρίζουν στο έδαφος 60 τεχνικοί διάφορων ειδικοτήτων που έφτασαν στην Ρωσία με 1 C-130 και 2 C-160. Η άσκηση, που σκοπό έχει την αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των δύο αεροπορικών δυνάμεων θα διαρκέσει πέντε ημέρες και θα ολοκληρωθεί στις 23 Αυγούστου.


Ρώσοι και Γάλλοι αξιωματικοί γνώρισαν τις δυνατότητες των F1 και των Mig-29 αντίστοιχα(βίντεο).

Προσωπικό των δύο αεροπορικών δυνάμεων έχει σχεδιάσει και εκτελέσει, αποστολές προσβολής στόχων στο έδαφος.

Το νέο μας Quiz. Αν μπορείς να αναγνωρίσεις το συγκεκριμένο αεροπλάνο, δώσε την απάντηση σου μέχρι την Κυριακή το βράδυ στο Blog......

H Beechcraftat ανακοίνωσε τη πρώτη πτήση αεροσκάφους παραγωγής, AT-6 που πραγματοποιήθηκε στις 20/8 (c) Beechcraft





(C) AMI
Tο ακροβατικό σμήνος Getti Tonanti συγκροτήθηκε το 1959 και αποτελούνταν από αεροσκάφη F-84F, στη φωτογραφία διακρίνονται τα Thunderstreak του σμήνους με "ειδικό" διάκοσμο, εμπνευσμένο από τη συμμετοχή τους στη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1960 που πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη.


Σε εξέλιξη βρίσκεται κοινή άσκηση των αεροπορικών δυνάμεων της Γαλλίας και της Ρωσίας, Mirage F1 CR της ADLA έχουν μετασταθμεύσει στη κεντρική Ρωσία όπου και πετούν στο πλάι των Fulcrum E. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί (ενεργοποίηση υπότιτλων και αυτόματη μετάφραση)



Πηγή
(C) Irkut

H Ρωσία υπέγραψε συμφωνία ύψους 600 εκάτ. $ με το Βιετνάμ για την προμήθεια 12 μαχητικών πολλαπλού ρόλου, Su-30MKV2. Τα αεροσκάφη θα ξεκινήσουν να παραδίδονται το 2014. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά συμβόλαιο για μαχητικά Sukhoi που υπογράφουν οι δυο χώρες.

Πηγή
(C) Π.Σ.
Από την εκπαίδευση με το Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος, ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες της Θάσου! Ο λόγος για τους άνδρες πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις διαδικασίες προσέγγισης, επιβίβασης, αποβίβασης και απομάκρυνσης από ελικόπτερο Super Puma του ΠΣ. Την ίδια ημέρα, κλήθηκαν να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη περιοχή Καλλιράχη της Θάσου.
(C) Π.Σ.

Στη Θάσο... Διακρίνεται το flir που φέρει το Super Puma (C) Π.Σ.







Από το κανάλι του CCCPSlava1 στο youtube.

B-1B της 28ης Πτέρυγας Βομβαρδιστικών, συνετρίβη στην πολιτεία της Μοντάνα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του βομβαρδιστικού χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα του αεροσκάφους και διασώθηκαν (υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς).

Το σημείο της συντριβής

Πηγή

@ Newsbomb
Η Αεροπορία Στρατού, συνέβαλε στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Καλλιράχη Θάσου, με την αποστολή Κλιμακίου του 4ου ΤΕΑΣ στο νησί, στις 17 Αυγούστου 2013. 










Υλικό, από τις πρόσφατες δοκιμές του J-31...

Το "USS Harry Truman" στις 22 Ιουλίου απέπλευσε από τη ναυτική βάση στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια με κατεύθυνση τον Περσικό Κόλπο, το αεροπλανοφόρο στο 8 μηνών ταξίδι του θα σταθμεύσει σε τομείς ευθύνης του 6ου Στόλου (Μεσόγειος) και του 5ου Στόλου (Περσικός Κόλπος - Αραβική Θάλασσα - Ερυθρά Θάλασσα).


Στις 15 Αυγούστου και ενώ έπλεε 100 μίλια Νότια της Κύπρου και περίπου 60 μίλια Δυτικά του Ισραήλ, υποδέχθηκε αποστολή Ελλήνων δημοσιογράφων για να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του πλωτού μέσου...

Mετά από πτήση 2,5 ωρών, το C-2 Greyhound που μετέφερε τους δημοσιογράφους προσνηώθηκε στο αεροπλανοφόρο.


Αναχώρηση από τη Σούδα





Προσνήωση



Προσνήωση και marshalling γένους θυληκού...





Από τη δραστηριότητα στο κατάστρωμα







Έλεγχος για FOD




Πηγή

01/05/2013 (C) arount the range
Πετούν ακόμη τα F-117; Η απάντηση ίσως βρίσκεται στο blog aroundtherange του οποίου ο διαχειριστής υποστηρίζει ότι από το 2010, έχει καταγράψει το stealth μαχητικό σε τουλάχιστον 5 πτήσεις...




To "Τέρας του Λοχ Νές" έχει καταγραφεί και σε βίντεο...