Άλλη μια υπόθεση δολιοφθοράς στην ΤΗΚ ;;;

aviationlive | 12/16/2011 08:00:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Από την αγγλόφωνη έκδοση της Τουρκικής εφημερίδας Todays Zaman διαβάζουμε:

Το γενικό επιτελείο στρατού και η διοικήση στρατοχωροφυλακής της επαρχίας Semdinli έστειλαν αναφορά στην 2η στρατιά σύμφωνα με την οποία προσδιόριζαν την θέση 370 μαχητών του PKK δίνοντας μάλιστα τις συντεταγμένες 18 σημείων "ενδιαφέροντος".

Η 2η στρατιά ζήτησε τη συνδρομή της ΤΗΚ για αεροπορικό βομβαρδισμό στα 18 σημεία που είχε υποδείξει η στρατοχωροφυλακή.H επιδρομή δεν έφερε αποτελέσματα αφού τα αεροπορικά πλήγματα ήταν χιλιόμετρα μακρυά από τα κρυσφύγετα των μαχητών του PKK.

Από έρευνα που έγινε προέκυψε πως οι συντεταγμένες που είχαν δοθεί στη ΤΗΚ είχαν αλλαχθεί και οι ιπτάμενοι χτυπούσαν τυχαία σημεία στα σύνορα με το Ιρακ.Κάποιοι υποστηρίζουν πως έγινε λάθος κατά τη μετατροπή τους από καρτεσιανές σε γεωγραφικές συντεταγμένες.



Πηγή



Είναι το τέταρτο περιστατικό όπου αεροπορική επιχείρηση εναντίων μαχητών του PKK παρεμοδίζετε.

Τον Οκτώβριο του 2007 η ΜΙΤ υποκλέπτει αποκαλυπτική συνομιλία μεταξύ δύο αξιωματικών της αεροπορίας:
-Έχουμε πολλές απώλειες, ή καταρίψτε τα Heron ή αλλάξτε τις συντεταγμένες τους.
-Εντάξει θα το δούμε¨.

Το Νοέμβριο του 2007 Τουρκικά μαχητικά που βομβάρδιζαν θέσεις του PKK,αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στα αεροδρόμια της Μαλάτειας και των Άδανων αντί της μητρικής τους βάσης στο Diyarbakır όταν διαπιστώθηκε κενό επικοινωνίας.Tεχνικοί τηλεπικοινωνιών είχαν κόψει καλώδια του στρατιωτικού δικτύου επικοινωνιών TAFIKS.

Ενώ πρόσφατα τον Οκτώβριο αποκαλύφθηκε δολιοφθορά πάλι σε καλώδια που μετέδίδαν δεδομένα από τα UAV Heron.Το συμβάν έγινε κατά την επιχείρηση ''Kavakli'' εναντίων στρατοπέδου στρατηγικής σημασίας.

Category:

0 σχόλια