Επιμένουν Οι Γάλλοι Στην Ελβετία Και Οι Βρετανοί Στην Ινδία

aviationlive | 2/02/2012 07:45:00 μ.μ. | 1 σχόλια

 Απογοητευτική χαρακτήρισε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον την απόφαση της Ινδίας να επιλέξει σε διαγωνισμό το γαλλικό αεροσκάφος Rafale και σημείωσε ότι θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να την ενθαρρύνει να επανεξετάσει την επιλογή της προς όφελος του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter Typhoon.

 Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ, όπως έχω ήδη κάνει, για να ενθαρρύνω τους Ινδούς να δουν την περίπτωση του Typhoon», δήλωσε ο Κάμερον στο κοινοβούλιο.Η απόφαση της Ινδίας είναι «βεβαίως απογοητευτική», αλλά ακόμη δεν έχει επισήμως συναφθεί το συμβόλαιο, σημείωσε.

Πηγή 


 Δεν υποχωρεί η γαλλική Dassault από τον τέως… διαγωνισμό της Ελβετίας, η οποία αποφάσισε να προμηθευτεί τα μαχητικά αεροσκάφη Gripen. Η επιστολή στάλθηκε στο κοινοβούλιο το οποίο αναμένει να επικυρώσει την απόφαση για την αγορά 22 σουηδικών μαχητικών, έναντι 2,52 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.
Η νέα πρόταση της Dassault αφορά 18 μαχητικά, έναντι 2,24 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα Μέσων της Ελβετίας, το κόστος του Rafale, όταν κατατέθηκαν οι επίσημες προτάσεις στα πλαίσια του διαγωνισμού, είχε ανέλθει στα 3,18 δισ. ευρώ.

@


Πηγή 

Category: , , , ,

1 σχόλια

  1. Επιμαίνουν να επιμαίνουν οι Βρετανοί

    BAE may consider cut to Typhoon price - report

    http://uk.news.yahoo.com/bae-may-consider-cut-typhoon-price-report-003001216.html

    Μάλλον δεν έχουν καταλάβει πως το συμβόλαιο δεν το έχασαν εξαιτίας της τιμής.