Μόνιμη Mεταστάθμευση Μαχητικών Στη Κύπρο Θα Ζητήσει Το Ισραήλ (;)

aviationlive | 2/07/2012 07:54:00 μ.μ. | 1 σχόλια

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της famagusta gazette o υπουργός άμυνας του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου στην επικείμενη επίσκεψη του στη Κύπρο θα συζητήσει με τους Κύπριους ομολόγους του,τις προοπτικές χρήσης της βάσης Α.Παπανδρέου στη Πάφο.Φήμες και διαρροές στο τύπο προϊδεάζουν για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Ισραηλινοί εδώ και μήνες για το ''αβύθιστο αεροπλανοφόρο''.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της JP   
το Ισραήλ ενδιαφέρετε για μια βάση στη Κύπρο ώστε να ''ελέγχει'' αποτελεσματικότερα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη περιοχή.Προς το παρόν άγνωστο παραμένει αν οι Ισραηλινοί επιζητούν μόνιμη παρουσία στο νησί στέλνοντας μόνιμο κλιμάκιο ή αν θα ζητήσουν τη δημιουργία υποδομών για την επανεξυπηρέτηση των αεροσκαφών τους όταν αυτά επιχειρούν στη περιοχή.





(C)IAF

Πηγή

Category: , ,

1 σχόλια

  1. 16-02-12

    Σε ερώτηση προς τον κ. Νετανιάχου αν ο Ισραήλ έχει τη βούληση να βοηθήσει την Κύπρο στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων των απειλών της Τουρκίας κατά της Κύπρου σε σχέση με το φυσικό αέριο, καθώς και ερωτηθείς αν ευσταθούν πληροφορίες ότι το Τελ Αβίβ έχει ενδιαφέρον για να έχει διευκολύνσεις στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι «ο λόγος που ήρθα εδώ είναι για να προωθήσω τις διμερείς μας σχέσεις, τις οικονομικές μας σχέσεις και τις σχέσεις μας σε ζητήματα ενέργειας. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει και πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι δικές μας σχέσεις συνολικά. Δεν χρειαζόμαστε και δεν προσδοκούμε να έχουμε κανένα απώτερο σκοπό και ήρθα με οποιαδήποτε κρυφά κίνητρα. Σκοπός μας είναι η ειρηνική ανάπτυξη των αμοιβαίων σχέσεων μας για ευημερία στην ειρήνη και στην περιοχή».

    Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι σε αυτό «έδωσε σαφή απάντηση χθες ο Πρέσβης του Ισραήλ. Είπε τρία ʽόχιʼ. Τα επαναλαμβάνω και εγώ. Ας μη δημιουργούμε στον εαυτό μας, με εικασίες, οποιαδήποτε προβλήματα. Σας παρακαλώ. Δεν υπάρχει στην ατζέντα των συνομιλιών μας τέτοιο ζήτημα. Να το ξεκαθαρίσω μια και καλή όπως το ξεκαθάρισε ο κ. Πρωθυπουργός και ο Πρέσβης του Ισραήλ».

    http://www.sigmalive.com/news/politics/465151