Ρωγμές Σε AIM-120 AMRAAM

aviationlive | 3/23/2012 12:43:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Σοβαρό ζήτημα δημιουργήθηκε στην Ταϊβανέζικη Αεροπορία με τις ρωγμές που παρουσιάστηκαν στα βλήματα αέρος – αέρος μεγάλου βεληνεκούς AIM-120C-5 και C-7 τα οποία χρησιμοποιεί με τα μαχητικά αεροσκάφη F-16.

@


Όπως αποκάλυψαν τα τοπικά ΜΜΕ, στους κώνους κάποιων βλημάτων, εντός των οποίων βρίσκονται τα ηλεκτροπτικά συστήματα και το ραντάρ, παρουσιάστηκαν ρωγμές.Στην έρευνα που έγινε, αναφέρθηκε ότι οι ρωγμές οφείλονται στην υγρασία. Σε ανακοίνωσή της η Ταϊβανέζικη Αεροπορία δήλωσε ότι ακολουθεί τις αμερικανικές προτάσεις για τη βελτίωση του κύκλου ζωής και αποθήκευσης των βλημάτων, ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργία τους. Για την επιδιόρθωση του προβλήματος, ζητήθηκε η συνδρομή των ΗΠΑ.


Το πρόβλημα είχε τεθεί κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Χρηστών AMRAAM το 2010, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, από την Ταϊβάν. Η αμερικανική έρευνα απέκλεισε το ενδεχόμενο ατυχήματος λόγω κακής συσκευασίας ή μεταφοράς ή ακόμα και βανδαλισμού. Το πόρισμα κατέληξε ότι γενεσιουργός αιτία των ρωγμών είναι η πολύ υψηλή υγρασία στην Ταϊβάν, καθώς και οι πιέσεις που ασκούνται στις υπερηχητικές πτήσεις.


Ωστόσο, οι πηγές της Ταϊβάν αναφέρουν ότι οι γαλλικοί πύραυλοι MICA και οι εγχώριοι Tien Chien II (Sky Sword – Ουράνιο Σπαθί), οι οποίοι υπόκεινται στις ίδιες συνθήκες χρήσης και αποθήκευσης, δεν παρουσίασαν τέτοια προβλήματα.

Πηγή 

Category: ,

0 σχόλια