Καθυστερήσεις Για Τα ΑΕW&C Της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας

aviationlive | 3/13/2012 12:32:00 μ.μ. | 1 σχόλια

        Συνεχίζονται τα προβλήματα για το πολύπαθο πρόγραμμα Peace Eagle (Barış Kartalı) της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας για την προμήθεια τεσσάρων αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Boeing 737AEW&C καθώς το Ισραήλ φέρεται σκόπιμα να καθυστερεί την παράδοση δύο εκ των τεσσάρων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (ΕS/ELINT) τύπου EL/M-8300. 

        Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκριτου Defensenews, η επιμονή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας να μην εκδίδει άδεια εξαγωγής των συστημάτων έχει προκαλέσει τριγμούς στη συνεργασία τις σχέσεις Israel Aerospace Industries και Boeing,  με την αμερικανική εταιρεία να απειλεί ότι θα αναζητήσει διαφορετικό προμηθευτή για μελλοντικά προγράμματα. 

        Ο εκπρόσωπος της Boeing David Sloan αρνήθηκε να σχολιάσει τα παραπάνω και περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για παράδοση του πρώτου αεροσκάφους στα τέλη του έτους.  

        Υπενθυμίζεται ότι οι ισραηλινές θυγατρικές Elta και Elbit υπέστησαν συημαντική πτώση των κερδών τους κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011 εξαιτίας της απόφασης για ακύρωση της προμήθειας συστημάτων τακτικής αναγνώρισης στην Τουρκία.

StrategyReports

Category: ,

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Ενα νεο αεροπλανο παραδοθηκε στη Tuaf στις 11/3/2012...αφου προσγειώθηκε στην Αγγλια απο οπου και η φωτογραφία.

    http://forum.keypublishing.com/showthread.php?t=115413