Εκπαίδευση Στελεχών Της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας Από Τη ΠΑ

aviationlive | 7/13/2012 07:06:00 μ.μ. | 2 σχόλια

 Έλληνες αξιωματικοί θα βάλουν τα θεμέλια για τη νέα "δυτικοποιημένη" Βουλγάρικη αεροπορία.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" αξιωματικοί της Π.Α. θα αναλάβουν την εκπαίδευση των Βουλγάρων ιπταμένων ενώ θα παρέχουν αντίστοιχη εκπαίδευση σε προσωπικό εδάφους για την παροχή πλήρους λογιστικής υποστήριξης.Για την εργοστασιακή συντήρηση του μελλοντικού* αεροσκάφους αναμένεται να προωθηθεί η ΕΑΒ.

 Για το θέμα είχε συνομιλίες ο ΥΦΕθΑ Δημήτρης Ελευσινιώτης με τους Βουλγάρους ομολόγους του κατά την επίσκεψη του στη Σόφια όπου συμμετείχε σε συνέδριο του ΝΑΤΟ.Η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης προσωπικού είχε τεθεί και από τον Υποπτέραρχο, Konstantin Popov κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα το περασμένο Μάιο.

 Το ΓΕΑ από την πλευρά του έχει ήδη έχει ξεκινήσει προεργασία και μέχρι το Σεπτέμβριο θα δοθεί ολοκληρωμένη πρόταση που θα περιλαμβάνει απαιτήσεις, κόστος, χρονοδιαγράμματα, δεσμεύσεις κλπ.

 *Το περασμένο Φεβρουάριο είχε διαρρεύσει στο τύπο η πρόταση που είχε ετοιμασθεί για να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της Υπ.Εξ. των ΗΠΑ στη Βουλγαρία και αφορούσε τη παραχώρηση F-16 Block 25.Τα αεροσκάφη θα παραχωρούνταν υπο μορφή δωρεάς και θα απαιτούνταν  15-20 εκατ.$ /μαχητικό για τον εκσυγχρονισμό και την επαναφορά τους σε πτητική κατάσταση.

 Κλείνοντας αναφέρεται πως η τεχνική συμφωνία για την ανάληψη από την Ελληνική Π.Α. της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας - στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ -  σε έκτακτες καταστάσεις βρίσκεται στο τελικό στάδιο.


Από Τα Νέα και το Strategy Reports



Category: , ,

2 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Σιγά σιγά να κάνουμε τους Βούλγαρους από τους καλύτερους πιλότους...
    Νομίζω ότι σε μία άσκηση, η Π.Α. μας τους νίκησαν (341Μ). Αυτοί είχαν mig-29...

  2. Brave Heart South 2008

    Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση διαλειτουργικών στρατιωτικών διαδικασιών, η αύξηση της αμοιβαίας συνεργασίας και η εφαρμογή Νατοϊκών διαδικασιών διεξαγωγής ασκήσεων. Θα εκτελεστούν ασκήσεις εναέριας μάχης και θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση τεχνικών στην εξυπηρέτηση - υποστήριξη αεροσκαφών F-16 και MIG-29.

    http://www.haf.gr/el/news.asp?id=3146&archive=2008&page=2
    http://www.haf.gr/el/news.asp?id=3180&archive=2008&page=2


    Για να μάθουν ήρθαν...