Θετικές Εξελίξεις Στη ΔΕΝ

aviationlive | 7/25/2012 02:35:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά επιθεώρηση Major Reinforced Inspection (MRI) σε Ε/Π AB 212, από προσωπικό της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της Βάσης Ελικοπτέρων Ναυτικού. Η απόδοση του ελικοπτέρου σηματοδοτεί την ουσιαστική αναβάθμιση των αυτοεπισκευαστικών δυνατοτήτων της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού και πιστοποιεί τόσο την αναπτυγμένη αίσθηση καθήκοντος όσο και το υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και επαγγελματισμού των στελεχών της, διανοίγοντας νέους ορίζοντες αλλαγών στην επισκευαστική πολιτική και στην περαιτέρω μείωση του κόστους.

(C)Π.Ν.
 Η επιθεώρηση MRI πραγματοποιήθηκε από το ήδη υφιστάμενο προσωπικό χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία και χωρίς καθυστέρηση σε ότι αφορά τις υπόλοιπες εργασίες επισκευών και συντηρήσεων. Ολοκληρώθηκε δε, με ελάχιστο κόστος σε οκτώ μήνες ενώ στο παρελθόν διαρκούσε κατά μέσο όρο δεκαπέντε μήνες με κόστος που κατά κανόνα ξεπερνούσε τις 500.000€.

(C)Π.Ν.




Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή πόλεμος εν ειρήνη το οποίο καταδεικνύει τη ποιότητα του προσωπικού και της εργασίας του.







Πηγή


Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΝ επιχειρεί να μειώσει την εξάρτηση της από την ΕΑΒ πραγματοποιώντας την MRI στα ΑΒ-212 με ίδια μέσα στο μισό χρόνο (8 μήνες αντί 15) και με το κόστος μειωμένο κατά το ήμισυ.Τα AegeanHawk της ΜΕΝ-2 πλέον δεν στέλνονται στην ΕΑΒ και όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται στο υπόστεγο της στο μισό χρόνο με κόστος το 1/3 του αρχικού.

Επίσης από ρεπορτάζ του Λεωνίδα Μπλαβέρη για λογαριασμό του περιοδικού Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία διαβάζουμε : Τα δύο AB-212 EW (ηλεκτρονικού πολέμου) υπόκεινται σε αναβάθμιση με Ελληνικής έμπνευσης "πακέτο έκπληξη".



Category: ,

0 σχόλια