Διπλή Αιφνιδιαστική Άσκηση Για Τη Δύναμη Δέλτα

aviationlive | 8/08/2012 08:20:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Διπλή αιφνιδιαστική άσκηση κατάληψης πολεμικών πλοίων πραγματοποιήθηκε από τις 8 το πρωί ως τις 12 σήμερα το μεσημέρι από βατραχανθρώπους του πολεμικού ναυτικού, στον Αργοσαρωνικό. 

Η εντολή δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο στις 7:45 και προέβλεπε αρχικά την κατάληψη μιας πυραυλακάτου βορείως της Υδρας.

Οι βατραχάνθρωποι, που ανήκουν στη δύναμη ταχείας αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίασαν την επιχείρηση και ξεκίνησαν από τη βάση τους στην Αμφιάλη.

Μετά την επιτυχή κατάληψη της πυραυλακάτου στις 10:30πμ  ο αρχηγός έδωσε νέα εντολή να καταληφθεί από τις ίδιες δυνάμεις μία φρεγάτα που εκινείτο στην περιοχή.

Σκοπός της άσκησης ήταν να ελεγχθούν οι χρόνοι αντίδρασης της δύναμης ταχείας αντίδρασης ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι ήταν κατά το ήμισυ μικρότεροι του προβλεπομένου. 


(C)H.N.


Πηγή 


Απόλυτα επιτυχής άσκηση καταλήψεως πλοίων χθες απο Δυν. Άμεσου Επεμβάσεως.Ελαχιστοποιημένοι χρόνοι αντιδράσεως.Συγχαρητήρια άλλη μια φορά

Οι ασκήσεις ετοιμότητος που γίνονται το τελευταίο διάστημα δεν σημαίνουν κίνδυνο ή αναμονή κρίσεως ή επεισοδίων ή καταστάσεων τύπου Ιμια. 

Πρόκειται για εγκεκριμένη συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα των Διακλαδικών Δυνάμεων Αμέσου Επεμβάσεως. Τα σενάρια είναι πάντα πρωτότυπα. 

Αν οι ΕΔ θέλουν να παρέχουν επιλογές στην πολιτική ηγεσία για οτιδήποτε προκύψει πρέπει να έχουν δοκιμάσει τις δυνατότητες τους.Αυτό κάνουμε 

@twitter Μιχάλης Κωσταράκος


Category:

0 σχόλια