Σχέδιο Πανδώρα : Σκόπευαν Να ''Ρίξουν'' Τ-37

aviationlive | 12/26/2012 07:46:00 μ.μ. | 2 σχόλια

@ Taraf
 To περασμένο Ιούνιο, αποκαλύφθηκε η δράση κυκλώματος στη Τουρκία, που αποσπούσε πληροφορίες, εκβίαζε και πωλούσε διαβαθμισμένο υλικό. Πρόσωπα κλειδιά στην υπόθεση θεωρούνται ο Συνταγματάρχης Ibrahim Serzer, η φοιτήτρια Narin Korkmaz και ο επιχειρηματίας Bilgin Özkaynak ο οποίος φέρεται ως ο επικεφαλής του  κυκλώματος.

Οι τρείς πρωταγωνιστές, διατηρούσαν αρχείο για 5000 άτομα ενώ η Narin Korkmaz με τη δράση της είχε παγιδεύσει περίπου 300 ένστολους. @ Gazetevatn

 Όπως αποκαλύπτει η Taraf  στο Κυριακάτικο φύλλο της, "υλικό" που βρέθηκε στον υπολογιστή του Özkaynak σε φάκελο με το τίτλο "Πανδώρα", εξέτασθηκε από εμπειρογνώμονες για λογαριασμό των εισαγγελικών αρχών. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το "δίκτυο" σχεδίαζε να πραγματοποιήσει δολιοφθορά σε  αεροσκάφος πιθανότατα στο πλαίσιο ψυχολογικής επιχείρησης με στόχο τη δημιουργία εικόνας χάους και κατάρρευσης των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

 Τα μέλη του κυκλώματος, θα "κατέρριπταν" εκπαιδευτικό T-37, είχαν εξετάσει δώδεκα παρελθόντα ατυχήματα του τύπου, ενώ είχαν στη κατοχή τους, φάκελους χειριστών της 122 Temel Filosu. Αναζητούσαν ένα νέο χειριστή με επιδόσεις (μελλοντικό άσσο) αλλά χωρίς πτητική εμπειρία, αφενός για να μην του καταλογιστεί το ατύχημα αφετέρου για μην προλάβει να αντιδράσει.

 Στο φάκελο "Πανδώρα" υπήρχαν οδηγίες για τη διενέργεια δολιοφθοράς σε έξι διαφορετικά σημεία (πηδάλια ύψους-βάθους, κλίσης και διεύθυνσης, κινητήρα, υδραυλικά, σύστημα παροχής οξυγόνου) του εκπαιδευτικού, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνει αντιληπτή στο "πρό πτήσης έλεγχο", η βλάβη να προκύψει στον αέρα αλλά και κατά την εξέταση των συντριμμιών του αεροσκάφους να μην φανεί η ανθρώπινη παρέμβαση. 


Category: , ,

2 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Ενδιαφερον αρθρο. Βεβαια, ακομη και αν ριχνανε ενα Τ-37 , ενα υπεργηρο εκπαιδευτικο , χωρις ενδειξεις δολιοφθορας, τι θα γινοταν? Εδω καταρριπτονται κανονικοτατα απο εχθρικο πυρ στρατιωτικα ελικοπτερα σε Αφγανισταν και Κουρδισταν, και οι τουρκοι ανακοινωνουν μονιμως "απωλεια απο μηχανικη βλαβη" μπας και τους την πει κανεις. Εκτος βεβαια αν το κανουν για να πληρωνει ο τ.στρατος αποζημιωση στους νεκρους.
    Manolis

  2. Manoli δυστηχώς -ακόμη- δεν ξέρουμε για λογαριασμού ποιού θα το έριχναν.