Τουρκία : To Μάρτιο Η Δίκη Των Κατηγορούμενων Για Κατασκοπεία

aviationlive | 1/23/2013 06:20:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Ολοκληρώθηκε το κατηγορητήριο της υπόθεσης του δικτύου κατασκοπείας. Επίσημα τα "θύματα" του κυκλώματος είναι  831, ενώ οι κατηγορούμενοι είναι 357 από τους οποίους οι 88 είναι έγκλειστοι, ανάμεσα τους ο αντιναύαρχος του Τουρκικού ναυτικού Βεϊσελ Κιοσέλε. Υπάρχουν υποψίες πως και "υπάλληλοι" της MIT συμμετείχαν στο δίκτυο αλλά εξαιρέθηκαν από την έρευνα καθώς χρειάζεται έγκριση από το πρωθυπουργικό  γραφείο για να εξετασθούν. O επιχειρηματίας Οζκανάκ, η Κορκμάζ και ακόμη 11 άτομα αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας πουλώντας απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα (λ.χ. η Zaman γράφει πως στη κατοχή του δικτύου πέρασαν τα σχέδια αντιμετώπισης των ναρκοπεδίων στον Έβρου σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης). 

H Ναρίμ Κορκμάζ, "νούμερο δύο" του δικτύου, με στολή Τουρκάλας υπαξιωματικού σε στρατόπεδο - πιθανότατα - της κατεχόμενης Κύπρου.
 Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα των Τουρκικών μέσων, στη κατοχή του δικτύου περιήλθαν πληροφορίες για την 192 Filo όπως ονόματα του προσωπικού της μοιρας, διαθεσιμότητες αεροσκαφών, επιχειρησιακά σχέδια κοκ. παράλληλα - σύμφωνα με τις Τουρκικές πηγές - τo δίκτυο παρείχε άμεσα ενημέρωση για τα αεροσκάφη που απογειώνονταν από την αεροπορική βάση Πάνορμου (Bandirma), τα σχέδια πτήσης τους και τη δραστηριότητα τους.

Χειριστές, που "παγίδευσε" το δίκτυο
 Με πληροφορίες από το onalert.gr


Δημοσιεύματα που σχετίζονται με την υπόθεση :

Category: , , ,

0 σχόλια