Το Περού Eνδιαφέρεται Για Gripen

gvla | 2/19/2013 08:39:00 μ.μ. | 5 σχόλια



Μετά την Βραζιλία και το Περού δείχνει ενδιαφέρον για το Gripen. Η Saab ελπίζει να πουλήσει το μαχητικό της στο Περού. Το Περού ενδιαφέρεται να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα αεροσκάφη του (Μ-2000 και Mig-29), με νεώτερα όπως το Gripen, F-18, Eurofighter (Έχουν ήδη προσφερθεί από την Ισπανία μεταχειρισμένα). Έχει ήδη ζητήσει από τους κατασκευαστές πληροφορίες (RFI).

Πηγή

Category: , ,

5 σχόλια

  1. Philip says:

    Τελευταία βλέπω συχνά το typhoon! Τόσο φτηνό είναι τελικά; Που το προτείνουν μαζί με τα F18 και Gripen; Εμείς άραγε σε τέτοιες τιμές θα το παίρναμε; Φαντάζομαι, τουλάχιστον στα χαρτιά, θεωρείται ανώτερο των F/A-18 και Gripen, σωστά;

  2. gvla says:

    Δεν έχω δει πόσο στοιχίζουν τα μεταχειρισμένα Typhoon αλλά στο παρακάτω link φαίνεται το κόστος ώρας.
    http://www.stratpost.com/gripen-operational-cost-lowest-of-all-western-fighters-janes

  3. Philip says:

    Το διάβασα το άρθρο και δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα μαχητικό περιορισμένης χρήσης και νέας τεχνολογίας είναι φτηνότερο, ειδικά στα ανταλλακτικά, σε σχέση με το πολυχρησιμοποιημένο F-16. Και μάλιστα που υποστηρίζεται και απο την USAF (ακόμα).
    Καλά δε για το typhoon πως εκτινάσσεται το κόστος απο τα USD 8200 στα USD 18000 επίσης είναι άξιο απορίας.
    Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως είμαι σε θέση να κατακρίνω την έρευνα της Janes απλά παραθέτω κάποιες απορίες με βάση τις λιγοστές μου γνώσεις :)

  4. Ανώνυμος says:

    Το πως θέλουν να ξεφορτωθούν το Τyphoon τα λεει όλα......Οι Σουηδοί ξεκίνησαν ένα α/φος με γνώμονα το κόστος και τις μελλοντικές εξελίξεις,και μάλλον θα επικρατήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά αν δε τους κτυπήσουν υπογείως.....observer

  5. Ανώνυμος says:

    @observer
    Oι ισπανοί θέλουν να πουλήσουν τα 18 Γιουροφάιτερ για οικονομικούς τους λόγους. Για τους ίδιους λόγους θα αποσύρουν το ένα αεροπλανοφόρο τους, απέσυραν τα άρματα Leo-2A4 κ.α
    Οι γερμανοί θέλουν να πουλήσουν τα 37 Γιουροφάιτερ Τ-1 για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη του Τ-3.
    Και οι σουηδοί ψάχνουν να πουλήσουν και να νοικιάσουν Γκρίπεν της Π.Α τους. Για αυτό τον λόγο έχουν κάνει πρόταση στην Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία.
    Η Σουηδία δεν γίνεται να επικρατήσει στην ευρωπαική αγορά. ΑΝ κάποιοι αγοράσουν το Γκρίπεν θα είναι γειτονικές της χώρες που παλαιά είχαν αγοράσει το επίσης σουηδικό J-35 Draken. (Δανία, Φιλανδία) Οι ολλανδοί, νορβηγοί αγοράζουν μόνο αμερικανικά μαχητικά.
    Γιάννης