Βίντεο : Άφιξη 5ου NH90

aviationlive | 3/29/2013 07:42:00 μ.μ. | 10 σχόλια



Στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων έφτασε χθες το πέμπτο κατά σειρά ελικόπτερο τύπου ΝΗ-90 από τα είκοσι συνολικά που παραλαμβάνει με σημαντική καθυστέρηση η Αεροπορία Στρατού, εκ των οποίων 16 διαμόρφωσης τακτικών μεταφορών και 4 διαμόρφωσης ειδικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι ενδιάμεσης επιχειρησιακής ικανότητας και το πρώτο διαμόρφωσης ειδικών επιχειρήσεων. 

@ Το ΕΣ 847 λίγο πριν πατήσει σε Ελληνικό έδαφος

Το ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει 21 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες/αλεξιπτωτιστές ή φορτίο τεσσάρων τόνων εντός της ατράκτου. Το σύνολο των υπερσύγχρονων ελικοπτέρων του 2ου ΤΕΑΣ εξοπλίζεται με σύστημα αυτοπροστασίας και συγκεκριμένα με δέκτη προειδοποίησης ραντάρ (RWR), σύστημα προειδοποίησης λέιζερ (LWS), σύστημα εντοπισμού εκτόξευσης βλημάτων (MILDS) και σύστημα εκτόξευσης αεροφύλλων/θερμοβολίδων. H oλοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται εντός διετίας.

Category: ,

10 σχόλια

  1. Οι "πληροφορίες" κάποιων για την επικείμενη άφιξη του nh90 τις επόμενες ώρες - ημέρες,τη στιγμή που το ελικόπτερο συμπλήρωνε 24ώρο σε Ελληνικό έδαφος,ασχολίαστες...

  2. HBS says:

    Γίνεσαι κακός, αλλά μ αρέσεις...;)

  3. E μα... "Το ελικόπτερο έρχεται, φτάνει" και από την προηγούμενη μέρα υπήρχαν φωτογραφίες από την άφιξη :)


  4. strategy says:

    Hταν αποκλειστικές οι πληροφορίες, γι΄αυτό!!

  5. Ανώνυμος says:

    Ρε παιδιά, δε μου λέτε επειδή κατάλαβα που αναφέρεστε, δε μου έχουν δώσει την εντύπωση ότι έχουν κολλήματα με αποκλειστικά και μπούρδες, κάποιος τους το είπε, το έγραψαν πάει και τελείωσε. Εγώ μάλλον μπράβο θα τους έλεγα διότι έκαναν ανανέωση και δεν πέταξαν το κείμενο που ήδη είχαν ανεβάσει, σα να μην έγινε ποτέ. Οι φωτογραφίες που είχαν έλεγαν ότι είναι από άλμα. Είστε σίγουροι ότι μας ξέρουν εδώ; έχουν 5-6 χιλιάδες κόσμο στο φατσοβιβλίο κι εμείς μερικές εκατοντάδες. Μήπως δεν μας ξέρουν καν; Δεν τους έχω για καραγκιόζηδες πάντως. Με το ντιφενσνετ η διαφορά είναι μέρα-νύχτα

    Γιώργος Ξηνταβελόνης

  6. κ Γ.Ξ. πρόκειται για γκάφα, δεν μπορώ να δεχθώ οτι μία μέρα μετά την άφιξη του NH90 είπαν στο X site ότι το ε/π θα φθάσει εντός της εβδομάδας στο Y site ότι θα φθάσει ακόμη και εντός της ημέρας και στο On Alert έδωσαν τα ακριβή στοιχεία. Αν αυτή την ανάρτηση με αυτό το ύφος, την έκανε blog, σήμερα θα ήταν στο κάλαθο των αχρήστων. Για τις φωτογραφίες που γράφω, εννοώ αυτές της άφιξης που υπήρχαν, το ΟΚ δεν υπήρχε.Το γεγονός ότι το διόρθωσαν,δημόσια τους τιμά.

    Η σύγκριση για τα "λάικ" είναι άστοχη, δεν ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία, εμείς γράφουμε από ανοιχτές πηγές, δεν έχουμε καταχώρηση σε έντυπο και δεν έχουμε τη πολυτέλεια της πληροφόρησης από μέσα ( πληροφόρηση του τύπου "γράψε..." ). Γι'αυτό και όταν πέφτει φιλική αντιγραφή από τους "pro" γινόμαστε Τούρκοι.

  7. Philip says:

    Εγώ προσωπικά την διάβαζα την αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα αλλά με κέρδισε το παρόν blog γιατί είναι πιο φιλικό, άμεσο και με θέματα "εκτός επικαιρότητας". Και μου αρέσει να διαβάζω πραγματική είδηση με τις υπέροχες φωτό ή βίντεο που ανεβάζουν οι υπέυθυνοι του παρόν blog. Εύχομαι και ανώτερα :)

  8. Manolis says:

    H ελευθερη , ψυχραιμη και μη κατευθυνομενη πληροφορηση στη χωρα μας ειναι τοσο περιορισμενη, που θεωρω οτι οι λιγοι που την προσφερουν , δεν ωφελει να εναντιωνονται μεταξυ τους.

  9. Ανώνυμος says:

    Όντως, κι εγώ απολαμβάνω τη σελίδα μας, τη γουστάρω πολύ, μόνο που στο θέμα που συζητάμε το διάβασα τα ξημερώματα πριν προφανώς γίνει κάποια ανακοίνωση από το ΓΕΑ (που δεν έγινε) απλά στο ρεπορτάζ όλοι ρώτησαν και ανακοινώθηκε. με βάλατε σε σκέψεις και ξαναείδα τα άρθρα την ώρα που ανέβηκαν. Τη θεωρώ αξιόλογη προσπάθεια του ντιφένς πόιντ και βάζουν ευρύτερα θέματα, ενώ έχω διαβάσει και αναλύσεις με περιεχόμενο που θα έλεγα προχωρημένο. Και σε κάποια στρατιωτικά δείχνουν να ξέρουν γράμματα. Άλλα είναι λιγότερο καλά γραμμένα. Τι να πω. Ευχαριστώ και για την απάντηση παιδιά. Γ. Ξ.

  10. Δεν τους χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο γεγονος, απλά είχαμε μια "γκάφα" :) Τους χρησιμοποιώ σαν πηγή αρκετά συχνά ειδικά για τα Ελληνικά ζητήματα.