Athens Flying Week : Συμμετοχή Της Ολλανδικής Ομάδας Επιδείξεων

aviationlive | 4/04/2013 08:09:00 μ.μ. | 9 σχόλια

 (C) AVDD

Η Ελλάδα θα αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας της Ολλανδικής ομάδας επιδείξεων με F-16, ο Σμηναγός Stefan "Stitch" Hutten θα πραγματοποιήσει πτητική επίδειξη στο Τατόι στο πλαίσιο της Athens Flying Week.





 Πηγή

Category: , ,

9 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Aν και δεν παω ιδιαιτερα τους Ολλανδους (γιατι ειναι τουρκοφιλοι)
    θα παω για το 16αρακι

  2. Ανώνυμος says:

    Αν και δεν παω ιδιαιτερα τους ολλανδους γιατι ειναι τουρκοφιλοι ,θα την κανω μονο και μονο για το 16αρακι.

  3. Philip says:

    Μάλλον θα ήρθαν να πάρουν μαθήματα απο την F16 Demo team μας :P

  4. Manolis says:

    Mαλλον θα αγνοεις οτι εχουν εδω και δεκαετιες ολοκληρη ομάδα επιδείξεων (ακροβατικο σμηνος) με F-16 (και F-5 παλαιοτερα) και οχι ενα μονον α/φος. Ειπαμε, αγαπαμε και στηριζουμε την ΠΑ, αλλα μην τρελλαθουμε κιολας...

  5. Philip says:

    Το ξέρω Μανώλη εξ' ου και έβαλα στο τέλος το emoticon που φαντάζομαι γνωρίζεις τι σημαίνει και πότε το χρησιμοποιούμε.
    Αν θέλεις να το σχολιάσουμε σοβαρά ας κοιτάξουν οι Ολλανδοί να έχουν πρώτα Πολεμική Αεροπορία και μετά ας έχουν και ολόκληρη Πτέρυγα επιδείξεων... Δεν μου λένε κάτι για την ποιότητα και τις επιδόσεις του Οπλου τους τέτοια πράγματα...

  6. Ανώνυμος says:

    Αν θα είναι και το δικό μας team ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί....οπότε θα είχαμε Και επιτόπου σύγκριση για όσους τυχερούς παρευρεθούν..

  7. Manolis says:

    Philip,
    δεν ξερω τι σημαινει το συμβολο ":Ρ " . Νομιζα οτι εχει να κανει με το nickname σου. Αν εκανες πλακα, παω πασο.
    Για την Ολλανδικη Αεροπορια αυτα που ξερω σιγουρα ειναι:
    -Η πραγματικη ΠΟΛΕΜΙΚΗ τους εμπειρια προσβολης πραγματικων χερσαιων στοχων, οχι απο τη μητρικη τους βαση, εστω και ανευ σοβαρου αντιπαλου (Λιβυη , Αφγανισταν κλπ). Μην μου πεις οτι η ΠΑ εχει πραγματικη πολεμικη εμπειρια απο εναερια μαχη - διοτι ακομη δεν δοθηκε. Εκτος αν περιμενεις οτι σε ενα μπαμ στο Αιγαιο θα περιοριστουμε σε σκυλοκαυγαδες , δεν θα εκτοξευθουν εκατερωθεν AMRAAM/MICA , οταν μας τελειωνουν τα καυσιμα θα επιστρεφουμε ανενοχλητοι στη βαση μας και τα συστηματα ΗΠ (οπου υπαρχουν...) θα τα ανοιγουμε μονο στο Ιονιο.
    -Η αριστη συντηρηση και αναβαθμιση των αεροπλανων τους . Τα ολλανδικα μτχ. α/φη που διατιθενται προς πωληση , γινονται αναρπαστα (σε αντιθεση με ομοιοτυπα Βελγικα πχ). Το ιδιο διαπιστωσε και η ΠΑ με μτχ NF-5 και F-104.
    -Φυσικα και το τυχον σμηνος επιδειξεων δεν σημαινει κατι για την αποτελεσματικοτητα τους. Ουτε η ελλειψη αυτου (ΠΑ) σημαινει κατι αλλο.

  8. Philip says:

    Μανώλη συμφωνώ εν μέρη με τα λεγομένα σου. Για την πραγματική εμπειρία χαίρομαι που δεν βομβαρδίσαμε Αφγανιστάν κλπ για ζητήματα που ούτε καν μας ενδιαφέρουν δηλαδή σαν χώρα. Σκέφτομαι μάλιστα πως οι Τούρκοι "οργώνουν" το Αιγαίο και εμείς έχουμε τις φρεγάτες να κάνουν "ταξίδια" στην Σομαλία κλπ. Θέλω να πω πως οι επιχειρήσεις αυτές δεν μου λένε κάτι για την ετοιμότητα ή την αξία τους. Θα προτιμούσα να μου έλεγες για τους ισραηλινούς παρά για τους Ολλανδούς που κακά τα ψέματα ούτε απειλήθηκαν ούτε απειλούνται απο κανέναν! Σαφέστατα και απέκτησαν εμπειρία "μάχης" αλλά πόσο διαφορετικά είναι αλήθεια τα πράγματα απο μια άσκηση; Δεν αντιμετώπισαν ούτε Ηλεκτρονικό Πόλεμο, ούτε αντίπαλη αεροπορία ούτε κάτι αντάξιο (απο οσο ξέρω δηλαδή). Σε τέτοιες επιχειρήσεις μόνο οι Σέρβοι αντιπαρέθεσαν αξιόμαχο υλικό και αυτό ήταν "λίγο".
    Για τα dogfights δεν νομίζω ότι είναι "απλή" υπόθεση αυτό που γίνεται με τους γείτονες στο Αιγαίο. Ειδικά από την στιγμή που θρηνήσαμε πιλότους! Ούτε πιστεύω πως το διθέσιο F16 έπεσε to 1996 μόνο του (έχω βρει πηγές που υποστηρίζουν πως καταρρίφθηκε από Μ2000 με magic 2).
    Δεν υποστηρίζω πως όλα είναι τέλεια ή πως δεν υπάρχει μια σχετική προπαγάνδα όσον αφορά την πολεμική μας ικανότητα (αν και αυτό πρέπει να το κρίνει ο καθένας μόνος του) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ΠΑ δεν είναι απο τις καλύτερες και αυτό πιστοποιείται κιόλας απο τις σχετικές ασκήσεις.
    Το ότι θεωρώ καλύτερη την ΠΑ μας δεν σημαίνει πως θεωρώ τους Ολλανδούς άσχετους, απλά δεύτερους :)

    Το :P σημαίνει πως βγάζεις την γλώσσα σου και χρησιμοποιείται όταν λες κάτι κοροιδευτικά. :-) <- αυτό είναι το χαμόγελο.

  9. Ανώνυμος says:

    Ο Ολλανδος ηταν και στην Ταναγρα/Αργαγγελος 2005 !

    Anzac