Πτητικές Δοκιμές Για Το Ελληνικό UAV Phaethon G

aviationlive | 4/09/2013 09:09:00 π.μ. | 2 σχόλια

(C) BSK

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη και κατασκευή του τακτικού UAV Phaethon G της εταιρείας BSK Defense. Το UAV έχει βάρος 50 κιλά με πλήρες φορτίο καυσίμων και αισθητήρων το εκπέτασμα των πτερύγων του αεροχήματος είναι 4 μέτρα και το μήκος του 2,15 μέτρα. Ο Phaethon G είναι εξοπλισμένος με ένα δίχρονο κινητήρα 58 κυβικών εκατοστών και μπορεί να ίπταται για περισσότερο από 6 ώρες. Η εμβέλεια του αγγίζει τα 120 χλμ. Το μέγιστο επιχειρησιακό ύψος του UAV Phaethon G φτάνει τα 14.000 πόδια και για την απογείωσή του χρησιμοποιείται ένας καταπέλτης μήκους 6 μέτρων, ο οποίος μπορεί να συμπτυχθεί και να μεταφερθεί από ένα όχημα  M-290GD . Το αερόχημα  προσγειώνεται με την χρήση αλεξιπτώτου, ενώ διαθέτει σύστημα αυτόματης επιστροφής στη βάση σε περίπτωση απώλειας του ελέγχου του από τον χειριστή.

Το UAV θα ξεκινήσει τις πτητικές δοκιμές τον ερχόμενο Απρίλιο, οι οποίες θα διαρκέσουν έξι (6) μήνες. @defencepoint

Το αερόχημα μπορεί να μεταφέρει στο κάτω μέρος της ατράκτου του μία περιστρεφόμενη σταθεροποιημένη πλατφόρμα, εξοπλισμένη με κάμερα ημέρα/νύκτας, η οποία έχει δυνατότητα μεγέθυνσης x4 καθώς και ένα αποστασιόμετρο laser. Εναλλακτικά, θα μπορεί να φέρει κάτω από τις πτέρυγές του δύο σταθεροποιημένους βραχίονες εξοπλισμένους με 4 κάμερες ημέρας/νύκτας ή άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Category: ,

2 σχόλια

  1. Manolis says:

    To διαβασα κιεγω, ομως εκει που το πρωτοειδα, συνεχιζε με τον ... ελληνικο κρουζ ΜΑΚΕΔΟΝ που φερεται οτι αναπτυσσεται απο την ιδια εταιρια και δεν εδωσα μεγαλη βαση...

  2. Όντως πρόκειται για την ίδια εταιρία που θέωρησε ότι με μοναδικό εφόδιο την εμπειρία της στο χτίσιμο Skipper, μπορεί να κατασκευάσει και πύραυλο... Για το Phaethon, ας είναι η αρχή μιας σειράς ρεαλιστικών project αν και προσωπικά είμαι απαισιόδοξος. Η εταιρία δεν έχει εμπειρία και ήδη βλέπω τους τίτλους των δημοσιεύματων που έρχονται όπως τα αντίστοιχα που διαβάσα για το Makedon...

    " Βαλτωμένο στα γρανάζια των ξένων συμφερόντων η ΓΔΑΕΕ ενώ καθημερινά εγκρίνει εκατομμύρια ευρώ για "αντισταθμιστικά" αρνείται και την χρηματοδότηση, αλλά και την ένταξη του προγάμματος σε κάποιος από τα αντισταθμιστικά, αρκούμενο να δίνει πιστωτικά για ... πισίνες στον Άγιο Ανδρέα, οι οποίες δεν γέμισαν ποτέ με νερό γιατί ο κατασκευαστής αν και πήρε το πιστωτικό δεν τις αποτελείωσε ποτέ! "