Τη Νέα Δομή Των Ε.Δ. Και Προγράμματα Υποστήριξης Ενέκρινε Το ΚΥΣΕΑ

aviationlive | 5/31/2013 08:36:00 π.μ. | 0 σχόλια

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην ΠΑ καταργήθηκε η 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας ( 353 ΜΝΑΣ ) και εντάσσεται ως Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού, ενώ οι όποιοι ανασχηματισμοί και οι όποιες αναδιατάξεις και αλλαγές διοικητικών δομών πραγματοποιούνται μέσα στους ήδη υπάρχοντες σχηματισμούς, δηλαδή στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (Συγχωνεύσεις Μοιρών;) , στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης και στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης.




Παράλληλα το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε επίσης μία σειρά προγραμμάτων και υποπρογραμμάτων συντήρησης, προμήθειας ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης υφιστάμενων οπλικών συστημάτων για την κάλυψη αναγκών των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  για τα εναέρια μέσα του ΣΞ και τα οπλικά συστημάτα που βρίσκονται σε υπηρεσία με την ΠΑ  εγκρίθηκαν τα εξής :



- Το πρόγραμμα κάλυψης αναγκών εν συνεχεία υποστήριξης (Follow On Support) για τα αεροπλάνα M-2000-5.



- Το πρόγραμμα ανταλλακτικών και συναφών υπηρεσιών υποστήριξης των πυραύλων Magic.( ; )


- Το πρόγραμμα υποστήριξης του οπλικού συστήματος PATRIOT.


- Τα προγράμματα και υποπρογράμματα υποστήριξης οπλικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς που αφορούν στα ελικόπτερα που διαθέτει το ΓΕΣ. ( Chinook & Apache )


- Τα προγράμματα εργοστασιακής συντήρησης ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας ( Super Puma ).


- Το πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης συστημάτων ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας.


- Το πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης αεροσκαφών C-130.


Πηγή

Category: , , ,

0 σχόλια