Σε Εξέλιξη Αεροναυτική Άσκηση Νοτίως Της Κύπρου

aviationlive | 6/12/2013 08:59:00 π.μ. | 1 σχόλια


Μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή αεροσκαφών της ΠΑ και της ΗΗΑ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης, εντός του Χώρου Ελέγχου Πτήσεων της Λευκωσίας, της Αθήνας και του Τελαβίβ, Νότια της Κύπρου. Το σενάριο προβλέπει προσβολή θαλάσσιων στόχων, στο τρίγωνο μεταξύ Κύπρου - Κρήτης και Καστελόριζου, εικονική εμπλοκή αεροσκαφών και εναέριο ανεφοδιασμό. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 του μηνός το θέατρο των ασκήσεων θα μεταφερθεί εντός του Κυπριακού Εναέριου Χώρου και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Πάφου, όπου με τη ενεργώ συμμετοχή και της Εθνικής Φρουράς θα πραγματοποιηθεί και άσκηση "έρευνας και διάσωσης" σε συνεργασία με αεροναυτικές δυνάμεις του Ισραήλ.





Σύμφωνα με τη Hurriyet, παράλληλα με την τριμερή άσκηση, διεξάγεται η άσκηση έρευνας και διάσωσης ''Teğmen Caner Gönyeli 2013'' στον Άγιο Ιλαρίωνα. H εφημερίδα τονίζει τονίζει πως παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει μεγάλης κλίμακας αεροναυτική δραστηριότητα.



Τις επόμενες εβδομάδες οι ένοπλες δυνάμεις Κύπρου και Ισραήλ θα συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση εντός της επικράτειας του Ισραήλ. Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί ευρείας κλίμακας αεροναυτική άσκηση, με τη συμμετοχή της Ελλάδας της Κύπρου και του Ισραήλ. Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν απάντηση στα τουρκικά γυμνάσια και τις απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Κύπρου όσο της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Πηγή

Category: , , ,

1 σχόλια

  1. 17 - 19 Η ΗΗΑ θα πραγματοποιήσει ασκήση ενάεριου ανεφοδιασμού στο FIR Αθηνών https://docs.google.com/file/d/0B8zlXJp75kvwbTJLUmdHNjdXZE0/edit?usp=sharing