Τουρκία : Σύντομα Η Προμήθεια Ρωσικών Αντιαεροπορικών Συστημάτων (;)

aviationlive | 7/18/2013 11:51:00 π.μ. | 0 σχόλια

Η εφημερίδα Zaman αναφέρει πως σύντομα το Υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM) θα προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια "ραντάρ" όμοιο με αυτά που χρησιμοποιεί η Συριακή αεράμυνα. Αν και δεν κατονομάζεται ευθέως, το "ραντάρ" που αναφέρει το δημοσίευμα δεν είναι άλλο από το αντιαεροπορικό σύστημα S-300. Το αντιαεροπορικό σύστημα θα ενταχθεί στο Πεδίο Δοκιμών και Εκπαίδευσης Ηλεκτρονικού Πολέμου (EHTES) ενισχύοντας τις δυνατότητες της παρεχόμενης εκπαίδευσης ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει το ρόλο της 3ης Κύριας Αεροπορικής Βάσης (AJÜ) που εδρεύει στο Ικόνιο, και διεξάγεται η άσκηση Anatolian Eagle. 

Στρατιωτική πηγή σχολιάζοντας τις "φήμες" για την αποστολή του καταρριφθέντος Phantom : όταν φτάσουν στη Τουρκία τα "ραντάρ", αυτού του είδους οι πτήσεις δεν θα χρειάζονται.
Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις Τούρκων επιτελών, πρόθεση της αεροπορίας ήταν η απόκτηση S-300Ρ και TOR-M1 από την Ουκρανία και την Λευκορωσία ενώ ένα χρόνο πριν και με αφορμή την κατάρριψη του Τουρκικού RF-4, η Hurriyet έγραφε πως η αεροπορία δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία - τακτικές για να αντιμετωπίσει τα Ρωσικά συστήματα αεράμυνας.  

Category: ,

0 σχόλια