Λιμενικό Σώμα : Ολοκλήρωση Συμμετοχής Στην ''EPN AENEAS 2013''

aviationlive | 10/03/2013 12:30:00 μ.μ. | 5 σχόλια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της πρώτης Ελληνικής αποστολής του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε μικτή ευρωπαϊκή επιχείρηση του Frontex. To Reims-Cessna F406 της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Λιμενικού Σώματος με την 9μελή αποστολή του αναχώρησε την 2η Σεπτεμβρίου 2013 για την Ιταλία, με σκοπό να συνδράμει στην μικτή ευρωπαϊκή επιχείρηση του Frontex, "EPN AENEAS 2013".

(C) Λιμενικό Σώμα
Η Ελληνική αποστολή για ένα μήνα επιχειρούσε με καθημερινές πτήσεις, συμπληρώνοντας τις 100 ώρες περιπολίας στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Ιταλίας, αποφέροντας σημαντικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, σε διαφορετικές επιχειρήσεις, εντοπίστηκαν από το Ελληνικό αεροσκάφος συνολικά 449 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι περισυλλέχθηκαν ασφαλείς από τις Ιταλικές αρχές. Παράλληλα, εντοπίστηκαν δύο άδεια «μητρικά» σκάφη που αρχικά μετέφεραν και διένειμαν σε άλλα πλοιάρια παράνομους μετανάστες, ένα περιστατικό ρύπανσης και δύο εγκαταλελειμμένα σκάφη.

Πηγή  via 4000 χρόνια ΕΣ fb group

Category: ,

5 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Αεροπορία Στρατού..Αεροπορία Ναυτικού..Αεροπορία Πυροσβεστικής..Αεροπορία Αστυνομίας..Αεροπορία Λιμενικού..άντε και Αεροπορία Αγροφυλακής..

    Προβοκάτωρ

  2. Philip says:

    Δηλαδή πληρώνω για να φυλάμε τα σύνορα των Ιταλών!? Το Ελληνικό Λιμενικό φυλάει τα σύνορα των Ιταλών... τι άλλο θα διαβάσω/ακούσω... Και ύστερα μιλάμε για ελλείψεις στην Αμυνα και προστασία της χώρας... αχ αχ

  3. Η χώρα έχει "υποχρεώσεις"...Αντίστοιχα εναέρια & θαλάσσια μέσα, έχουν συνδράμει σε αποστολές φύλαξης των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων της Ελλάδας (via Frontex). Συμφωνούμε όμως πως οι ανάγκες της Ελλάδας είναι μεγαλύτερες από εκείνες άλλων χωρών.

  4. Ανώνυμος says:

    @Philip
    Εδώ έχουν έρθει περιπολικά σκάφη (και ιταλικά...) και αεροπλάνα/ελικόπτερα από ευρωπαικές χώρες για να επιτηρούν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας από λαθρομετανάστες.
    Γιάννης

  5. Philip says:

    @Γιάννης το γεγονός πως ήρθαν δεν σημαίνει πως μπορούμε να στείλουμε και εμείς στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Ξέρω φυσικά και που κάνουν περιπολίες οι φρεγάτες μας ενώ τα τουρκικά πλοία "σεργιανίζουν" μέσα στο Αιγαίο....
    Η λογική μου λέει πως πρώτα καλύπτεις τα σύνορα σου και μετά των συμμάχων. Δικαιολογώ κάποιες ασκήσεις φυσικά στα πλαίσια του ΝΑΤΟ αλλά όχι και το Λιμενικό. Είναι γνωστές οι ελλείψεις και σε υλικό/πλοία και σε ανθρώπινο δυναμικο (ουκ ολίγες φορές ήταν και θέματα εφημερίδων/σχολίων/εκθέσεων) για να κάνουμε τέτοιες επιχειρήσεις. Βέβαια, σχολιάζω ως πολίτης και όχι ως κάποιος υπεύθυνος που έχει περισσότερο στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα.
    Να θυμίσω επίσης πως πολλά εναέρια μέσα ξένων χωρών τόσα χρόνια τα πληρώναμε με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο...