Νυχτερινή Αστραπή (Βίντεο)

aviationlive | 11/29/2013 08:15:00 μ.μ. | 0 σχόλια



Η νύχτα έγινε μέρα από τα πυρά το βράδυ της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. H Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Νυχτερινή Αστραπή» πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) στο πεδίο ασκήσεων – βολών «Αετός».

(C)mod.gr
Τα άρματα μάχης Leopard 2HEL ισοπέδωσαν τα πάντα. Έγιναν προσβολές επίγειων στόχων από τέσσερα μαχητικά F-16 Block 50 της 347 Μοίρας και ελικόπτερα CH-47 μετέφεραν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων προκειμένου να εξουδετερώσουν τα «εχθρικά» στρατεύματα. 


(C)mod.gr
H Πολεμική Αεροπορία είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει «για πρώτη φορά», όπως μας επισήμανε ο ίδιος της ο Αρχηγός Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, βολές πραγματικών πυρομαχικών, νύχτα, και ενώ από κάτω ασκείτο κόσμος. «Μέχρι τώρα όλες τις νυχτερινές βολές τις κάναμε στο πεδίο βολής στην ερημονησίδα Σχίζα στην Πελοπόννησο, που φυσικά δεν υπήρχε πρόβλημα κόσμου. Απόψε τέτοιου είδους βολές απόλυτα ακριβείς με πραγματικά πυρομαχικά, βόμβες ΜK.82 των 500 λιβρών, γίνανε για πρώτη φορά και η «τετράδα» των αεροσκαφών της 347 Μοίρας πήγε εξαιρετικά. Συγχαρητήρια», μας είπε ο Αρχηγός.


(C)mod.gr
Το σενάριο είχε να κάνει με αντεπίθεση μέσα στη νύχτα από Follow-on-Forces με υπέρβαση των φίλιων τμημάτων και στόχους να αποφευχθούν φίλιες απώλειες τόσο από τα άρματα μάχης όσο και από τα αεροσκάφη κρούσης που θα διαπεράσουν από πίσω τις αμυντικές γραμμές, όσο και των δυνάμεων μεταφορικών ελικοπτέρων που θα έρθουν από πίσω για να ακολουθήσουν την προέλαση των αρμάτων μάχης.

Category: , , ,

0 σχόλια