Κύπρος: PASSEX με το Γαλλικό Ναυτικό

aviationlive | 1/26/2014 11:28:00 π.μ. | 2 σχόλια

Στις 21 Ιανουαρίου, η φρεγάτα Surcouf του Γαλλικού Ναυτικού εκτέλεσε άσκηση τύπου PASSEX (Passing Exercise) με το Κυπριακό, έχοντας συμπληρώσει τρεις ημέρες στο νησί.

(C) M.N.

Κατά τη διάρκεια αυτής στο πλοίο επέβαιναν και 14 Κύπριοι, στελέχη της Αστυνομίας και δύο σύμβουλοι. Στο πρώτο σκέλος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανόταν η καθέλκυση αντικειμένων στο περιπολικό Ονήσιλος του Κυπριακού Ναυτικού, το οποίο συνόδευε την φρεγάτα.

(C) M.N.

Στην περιοχή πετούσε και το κυπριακό AW139, το οποίο εκτέλεσε καταρρίχηση fast rope ειδικής αντιτρομοκρατικής ομάδας της Κυπριακής Αστυνομίας, η οποία αφότου εκτέλεσε την αποστολή κατάληψης του σκάφους, περιηγήθηκε στο πλοίο.. Στη συνέχεια, το κυπριακό ελικόπτερο καθέλκυσε κάλαθο διάσωσης ναυαγού, στο ελικοδρόμιο της Surcouf.

(C) M.N.

Τέλος, το απόγευμα εκτελέστηκε άσκηση SAREX (Έρευνας και Διάσωσης), για τον εντοπισμό ναυαγού, με συνεργασία μεταξύ του AW139 και του γαλλικού σκάφους. Λίγο πριν τη λήξη της άσκησης, ομάδα Γάλλων αξιωματικών επισκέφτηκε το περιπολικό σκάφος Ονήσιλος.

(C) M.N.

Category: , ,

2 σχόλια

  1. Γ.Μ. says:

    Κύπριοι του ΕΑΟ ή Γαλλοι στην προτελευταία φωτό φίλε aviation;

  2. Μάλλον οι 14 Κύπριοι "αστυνομικοί" που γράφει η ανακοίνωση της Marine Nationale
    http://www.defense.gouv.fr/marine/au-fil-de-l-eau/passex-avec-la-marine-chypriote

    ΕΑΟ έχουν συμμετάσχει ξανά σε αντίστοιχες ασκήσεις.