''Ενδιάμεσο'' Quiz 19

aviationlive | 1/13/2014 12:46:00 μ.μ. | 5 σχόλιαΣυμμετείχε η ΠΑ στην άσκηση Red Flag τη δεκαετία του 80; Το απόσπασμα προέρχεται από το υπηρεσιακό περιοδικό της ΠΑ, Πτήση τ.195.

Category: , ,

5 σχόλια

 1. Vasilis 07 says:

  Η φράση "δεκαετία του 80" είναι πολύ γενική και αόριστη. Τέλη 1988 παραδόθηκαν τα πρώτα F-16C/D Block 30 αλλά πολύ δύσκολο να συμμετάσχεις σε Red Flag με μαχητικό που δεν έχεις εμπειρία. Η μόνη επιλογή θα ήταν τα F-4E Phantom αλλά δεν έχει ακουστεί ποτέ μέχρι σήμερα ότι Ελληνικά Phantom ξαναπέρασαν τον Ατλαντικό. Πιθανότατα ήταν μια προσδοκία-επιθυμία η οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε αλλά παραμένει σαν φήμη.

 2. Vasili, αναφέρεται στο απόσπασμα (μάλλον δεν φαίνεται το screenshot) η ΠΑ δεν συμμετείχε με δικά της αεροσκάφη :


  Δεν ήταν η πρώτη φορά που Ελληνικά πληρώματα συμμετείχαν στην άσκηση αφού στις αρχές της δεκαετίας του 80 δύο ομάδες Ιπταμένων, χωρίς αεροσκάφη, έλαβαν μέρος πετώντας με αμερικάνικα RF-4C,F-4D/E και A-7D. Το νέο είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά η Ελληνική ΠΑ χρησιμοποίησε δικά της αεροσκάφη γράφοντας έτσι Ιστορία.

 3. Ανώνυμος says:

  Το FOX II στο F-22 δεν ισχύει έτσι;

 4. Ανώνυμος says:

  Νομίζω οτι κάποιοι πήγαν ως πληρώματα AWACS μόνο. observer

 5. Πυγμαλίων says:

  Εγώ σύμφωνα με το απόσπασμα διαβάζω "Το νέο είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά η Ελληνική ΠΑ χρησιμοποίησε δικά της αεροσκάφη γράφοντας έτσι Ιστορία."

  Το δικά της σημαίνει δικά της όχι αμερικάνικα (αυτό είχε ήδη γίνει).Άρα μάλλον είναι από τις φούσκες που γράφονταν.