Συνεκπαίδευση ΠΑ - USAFE

aviationlive | 2/11/2014 07:45:00 μ.μ. | 5 σχόλια

Για τρεις εβδομάδες (13.02 - 04.03) 12 F-15E Eagle της 494 FS και δύναμη περίπου 260 ατόμων θα μετασταθμεύσουν στην 115 Πτέρυγα Μάχης  στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Στη συνεκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο προγράμματος Ανταλλαγής Μοιρών (Squadron Exchange) θα συμμετάσχουν όλες οι μοίρες που υπάγονται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας μεταξύ των οποίων και η 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ που επιχειρεί με τα  Erieye EMB-145H AEW&C ενώ σε ορισμένες φάσεις της συνεκπαίδευσης θα υπάρξει και "εμπλοκή" μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.
 
TLP 2012-3 τα γεράκια της 335Μ με τους αετούς της 494 FS. Μια εικόνα που θα δούμε και σύντομα στους Ελληνικούς ουρανούς. (C) Tono Fernandez

Τα αεροσκάφη θα πετάξουν τόσο πάνω από χερσαίο περιβάλλον (Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα), όσο και πάνω από θαλάσσιο (Αιγαίο). Θα επιχειρήσουν στο πλαίσιο σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων (COMAO: Composite Air Operations) πραγματοποιώντας αποστολές "αέρος-αέρος" και  προσβολής στόχων εδάφους, σε ορισμένες από αυτές αναμένεται να γίνουν όπλων (χωρίς εκρηκτική γόμωση). Είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν και αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού με τη χρήση αεροσκαφών της USAFE .

Με πληροφορίες του Λ. Μπλαβέρη για την εφ. Παραπολιτικά

Category: , , , , ,

5 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Φθάσαμε στο σημείο να μας παρακαλά όλη η υφήλιος για εκπαίδευση, και σε λίγο δε θα έχουμε αερόπλανα(ποντιακά το γράφω).Για όσους ξέρουν, ο μεγάλος σύμμαχος μας δεν πρόκειται να μας ενισχύσει ή να μας επιτρέψει να ενισχυθούμε όσο διατηρούμε αυτό το υψηλό επίπεδο.Observer

  2. Ανώνυμος says:

    Οπότε μετά από την πολυπόθητη αναβάθμιση του στόλου των F-16..είναι καιρός να στρίβουμε προς ευρωπαϊκά προϊόντα..

    Προβοκάτωρ

  3. AXEΡΩΝ says:

    NMA:Νέα Ματαίωση Αγοράς

  4. Ανώνυμος says:

    Ε,κάποια στιγμή..θα πρέπει να αποφασίσουμε τη νέα δομή και σύνθεση της Π.Α. για μετά το 2020..να δούμε προσφορές επίσημες με όλα τα συνοδευτικά παρελκόμενα και αφού έχει γίνει όπως έχει γίνει η επένδυση στα F-16..να επιχειρούμε πλέον με 2 τύπους αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων εκ των οποίων ο ένας και πολυάριθμος θα είναι ευρωπαϊκός..για διάφορους λόγους..

    Εκτός και αν περιμένουμε να μείνουμε μόνο με τα F-16 και να αρχίσουν έπειτα οι "διαδικασίες" του κατεπείγοντος..

    Προβοκάτωρ