Εμφάνιση Σύνδρομου PTSD Σε Τούρκους Χειριστές ;

aviationlive | 2/06/2014 09:14:00 μ.μ. | 1 σχόλια

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IHLAS, 4 χειριστές που συμμετείχαν στην αεροπορική επιδρομή στο Uludere/Roboski το Δεκέμβριο του 2011, ζήτησαν και έλαβαν ψυχιατρική υποστήριξη. Οι χειριστές νοσηλεύθηκαν σε στρατιωτικό νοσκομείο της Άγκυρας για δύο μήνες.


Την σχετική είδηση είδαμε για πρώτη φορά 2 μήνες μετά το συμβάν στην εφημερίδα Sabah. Η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμες πηγές υποστήριξε με άρθρο της πως οι 4 χειριστές παρουσίασαν  συμπτώματα του Σύνδρομου Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες (PTSD) κάνοντας παράλληλα γνωστό πως δύο από αυτούς παραιτήθηκαν για να συνεχίσουν την καριέρα τους στην πολιτική αεροπορία.

Σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα οι 4 χείριστες είχαν κρατηθεί για 10 ημέρες απομονωμένοι στο γενικό επιτελείο αεροπορίας στην Άγκυρα (C) THK

Το δημοσίευμα είχε διαψευσθεί από το τουρκικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων με ανακοίνωση  του προς τα τουρκικά μμε. Το καλοκαίρι του 2013 το θέμα της παραίτησης των δύο χειριστών είχε απασχολήσει και τουρκικό κοινοβούλιο, όταν ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Sezgin Tanrıkulu κατέθεσε σχετική ερώτηση.





Category:

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Πσόφος!!

    Προβοκάτωρ