Schweizer Luftwaffe... Τις Ώρες Γραφείου

aviationlive | 2/18/2014 03:11:00 μ.μ. | 0 σχόλια

O συγκυβερνήτης της πτήσης ΕΤ-702 των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αντίς Αμπέμπα – Ρώμη, έγινε αεροπειρατής, την στιγμή που ο κυβερνήτης πήγε στην τουαλέτα. Πρόθεσή του ήταν να προσγειωθεί στην Ελβετία προκειμένου να ζητήσει άσυλο.


Αν και το αεροσκάφος συνόδευσαν ιταλικά και γαλλικά μαχητικά στους αντίστοιχους εθνικούς εναέριους χώρους, δεν έγινε το ίδιο στην Ελβετία. Εκεί η Αεροπορία λειτουργεί μόνο τις ώρες γραφείου από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα οι βάσεις είναι κλειστές. Έτσι, κανένα από τα F-5 ή F-18 της Schweizer Luftwaffe δεν απογειώθηκε για να αναγνωρίσει και να συνοδεύσει το πολιτικό αεροσκάφος. Αυτή άλλωστε ήταν και η επίσημη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αεροπορίας.



Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν συμφωνίες με την Γαλλία και άλλες γειτονικές χώρες, προκειμένου τα μαχητικά τους να συμβάλλουν στις αποστολές ελέγχου του εναέριου χώρου, να συνοδεύουν ξένα αεροσκάφη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τα καταρρίψουν πάνω από το ελβετικό έδαφος. Στην ανακοίνωσή της, η Ελβετική Αεροπορία τονίζει ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει από το 2020, όταν θα έχουν αποκτηθεί τα νέα μαχητικά και θα υπάρχει διαθεσιμότητα αεροσκαφών.

Πηγή 

Category: , ,

0 σχόλια