Δοκιμαστική...

aviationlive | 3/17/2014 06:10:00 μ.μ. | 5 σχόλια






Δοκιμαστική πτήση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, εν όψει της μεγάλης παρελάσεως για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα.



Η "δοκιμαστική" πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα πιο νωρίς ώστε να επιλυθούν τα τυχόν ζητήματα – αν εμφανιστούν – εγκαίρως, καθώς και ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε στο ίδιο ύψος και στην ίδια κατεύθυνση, όπως ακριβώς θα πετάξουν τα αεροσκάφη κατά την παρέλαση ούτως ώστε ο επικεφαλής να ελέγξει όλες τις παραμέτρους πτήσεως, ενώ να λάβει και τις σχετικές εντολές από τους συναδέλφους του στο έδαφος, που εκτελούν χρέη "επισήμων" μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.





Οι φωτογραφίες δεν βλέπονται...Ζητείται ταράτσα.

Category: , ,

5 σχόλια

  1. Unknown says:

    Καλησπέρα ξέρουμε αν θα γίνει και άλλη δοκιμή της επόμενες μέρες; Αν ξέρει κάποιος ας ειδοποιήσει να βγούμε και εμείς στις ταράτσες!

  2. Π.Σ. υπάρχει περιθώριο μέχρι την Πέμπτη αλλά δεν νομίζω να γίνει 2η.
    Την 25η αν δεν πάς στο κέντρο, τα αεροσκάφη θα είναι ορατά από οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας.

  3. καλα το πηρε τ αυτι μου σημερα αλλα προλαβα να δω μονο το Σινουκ...Αντε ν ανοιξει λιγο το ματι μας γιατι η 8η Νοεμβρη πέφτει λιγο μακρυα...Πολλοι βεβαια θα πείτε βρε καραμήτρο ξερεις ποσο κοστίζει ενα περασμα σε καυσιμα; Αλλα ο καημός και το θέαμα δε τα υπολογιζει αυτα..!!

  4. Η συμμετοχή αεροσκαφών σε παρέλαση, ΑΝΕΚΑΘΕΝ, σχεδιαζόταν ως μέρος του προγράμματος εκπαιδεύσεως των Μοιρών και όχι ως έκτακτο έργο.Κάθε ιπτάμενος, εκπαιδεύεται και συντηρείται στην ικανότητα χειρισμού του αεροσκάφους, μέσα από μία σειρά καθορισμένων και πολύ συγκεκριμένων ειδών πτήσεως. Πρόκειται συγκεκριμένα για 20 είδη πτήσεως (χαρακτηρισμένα από Σ-1 ως Σ-20) καθορισμένα από το ΓΕΑ, στα οποία οφείλει να εκπαιδεύεται ένας ιπτάμενος. Κάθε Μοίρα, τηρεί μητρώο πτήσεων για κάθε ιπτάμενο, συμπληρώνοντας κάθε φορά συγκεκριμένα είδη πτήσεως που αυτός εκτελεί. Με απλά λόγια, κάθε φορά που ένας ιπτάμενος πετάει, συμπληρώνεται και ένα «κουτάκι» (ένα slot) στον πίνακα του προγράμματος ωρών πτήσεων που πρέπει να εκτελεί σε εξαμηνιαία βάση. Αυτά τα 20 είδη πτήσεων - ασκήσεων, αφορούν ναυτιλία, πτήση σχηματισμού, ακροβατικά, νυκτερινή πτήση, χαμηλή ναυτιλία, πτήση δι’ οργάνων, αερομαχίες κ.λπ. http://www.enkripto.com/2013/10/blog-post_4703.html

  5. Philip says:

    Γιατί νομίζω ότι είχαμε την ίδια συζήτηση και τον Οκτώβριο?