End Of An Era

aviationlive | 10/12/2014 12:25:00 μ.μ. | 9 σχόλια


"39 χρόνια και 125 αεροσκάφη, 5 Μοίρες βομβαρδισμού, 355.000 αποστολές και 440.000 ώρες στον αέρα, με βαρύ τίμημα την απώλεια 13 ιπταμένων.

Τεχνολογία αιχμής, για την εποχή του, με Head-Up Display, ολοκληρωμένο αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας υψηλής ακρίβειας και τακτικό ηλεκτρονικό υπολογιστή που επέτρεπε την εκτέλεση βολών αέρος-εδάφους με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Εξελιγμένο radar που έδινε τη δυνατότητα χαρτογράφησης, αποκάλυψης και προσβολής στόχου χωρίς να απαιτείται οπτική επαφή με αυτόν, ενώ παρείχε πληροφορίες παρακολούθησης και αποφυγής του ανάγλυφου του εδάφους.

Αξεπέραστη αυτονομία και μεγάλη ισχύς πυρός, δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού και εκτέλεσης νυκτερινής ναυτιλίας χαμηλού ύψους και προσβολής στόχων. Τα εξαιρετικά πτητικά χαρακτηριστικά σε χαμηλό ύψος πτήσης, η στιβαρή - ανθεκτική κατασκευή και η ευκολία πρόσβασης στα υποσυστήματα του, το κατέστησαν ιδιαίτερα αγαπητό στους Τεχνικούς που το εξυπηρέτησαν και στους Ιπταμένους που το πέταξαν, αναδεικνύοντας το σε σημαντική δύναμη αποτροπής και διασφάλισης της εθνικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας."

Απόσπασμα από το βιβλίο αφιέρωμα στα Α-7 Corsair II με ιστορικό του αεροσκάφους με ξένα και Ελληνικά εθνόσημα και με περισσότερες από 300 φωτογραφίες, οι περισσότερες από αυτές σπάνιες και ανέκδοτες, προερχόμενες από τα αρχεία της Vought, το Μουσείο της Π.Α, τα αρχεία των Μοιρών που το πέταξαν, αρχεία στελεχών της Π.Α αλλά και αρχεία φανατικών συλλεκτών και spotter. Φωτογραφική κάλυψη σχεδόν όλων των serial number των Ελληνικών αεροσκαφών και πίνακες με την πορεία κάθε αεροσκάφους.

Ένα βιβλίο σταθμός για ένα αεροσκάφος θρύλο στην ιστορία της Π.A...

Θ.Α.

Category: , , ,

9 σχόλια

  1. Πυγμαλίων says:

    To καλύτερο βιβλίο στην βιβλιογραφία του Α-7. Βάλτε τίποτα περισσότερο.Που το βρίσκουμαι πόσο θα κοσττίζει ?

    Επί την ευκαιρία μήπως να οργανώναται (ως aviationlive) μια εκδρομή για 116 ΠΜ στις 17-10 ?

  2. Έχουμε ήδη οργανωθεί :) Ελπίζω να μη σκάσει καμιά εκκρεμότητα στη πορεία. Για το βιβλίο αρχικά θα είναι διαθέσιμο στον Άραξο ελπίζουμε και σύντομα σε κάποιο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο.

  3. Philip says:

    Απο την Βόρεια Ελλάδα δεν είναι κανείς; :)

  4. Γ.Μ. says:

    Τιμή μπορούμε να μάθουμε;

  5. Ανώνυμος says:

    Οι τιμές (απ' ότι έμαθα) θα είναι εξαιρετικά προσιτές για το αποτέλεσμα.....

  6. Ανώνυμος says:

    120 σελίδες με το χοντρό εξώφυλλο 15 ευρω και το ψιλό 10 ευρω ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ από όλες τις απόψεις Ένα μεγάλο μπράβο στους τελευταίους Κουρσάρους...

  7. Ανώνυμος says:

    Το πήρα σήμερα στο spotters day. Πάρα πολύ καλό. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια.

  8. Ανώνυμος says:

    Μπραβο σε οσους ασχοληθηκαν στο να "βγει" αυτο το βιβλιο τοσο αρτιο...!!!
    Χρηστος