Πολεμικό άλμα ταξιαρχίας αλεξιπτωτιστών

aviationlive | 1/24/2012 07:32:00 μ.μ. | 0 σχόλια

                     Για πρώτη φορά έπειτα από συνολικά 15 χρόνια, μία ολόκληρη ταξιαρχία του Ισραηλινού Στρατού βρέθηκε στον αέρα, εκτελώντας επιχειρησιακό άλμα. Πάνω από 1.000 άτομα εκτέλεσαν νυχτερινό άλμα, φέροντας το καθένα εξ αυτών 60 κιλά εξοπλισμού.


                     Μόλις προσγειώθηκαν στο έδαφος, ξεκίνησε η άσκηση, η οποία περιελάμβανε πολλαπλά σενάρια κατάληψης στόχων, νυχτερινή μάχη, πορεία, ενέδρες και χρήση πραγματικών πυρών. Στα 1.000 άτομα υπήρξαν μόνο τέσσερις τραυματισμοί στα πόδια και οι στρατιώτες νοσηλεύτηκαν. Ωστόσο, ήταν κάτι αναμενόμενο, δεδομένου του μεγάλου βάρους που έφερε ο κάθε στρατιώτης.


                      Η άσκηση εκτελέστηκε προφανώς για το ενδεχόμενο σύρραξης με τη Συρία, οπότε και η δημιουργία προγεφυρωμάτων στα μετόπισθεν του αντιπάλου θα είναι ένα πραγματικό ενδεχόμενο. Για αυτό άλλωστε και χρειάστηκε να γίνει μια τόσο μεγάλης κλίμακας άσκηση, σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες, με πλήρη φόρτο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ύστερα από 15 χρόνια!



                     Το σημαντικό είναι ότι πριν από το άλμα υπήρξε εκτεταμένη μελέτη από το ισραηλινό επιτελείο των σχετικών δογμάτων των Η.Π.Α., της Βρετανίας και άλλων μεγάλων δυνάμεων, ώστε να μελετηθούν, να εξαχθούν συμπεράσματα και να προσαρμοστούν σχετικά οι ισραηλινές δυνάμεις και οι διαδικασίες που ακολουθούν.

Πηγή 



Category:

0 σχόλια