Ουδέν νεότερο για την αναβάθμιση των F-16 Block 50/52+ ...

aviationlive | 1/19/2012 03:27:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Συνεδρίασε προχθές 17 Ιανουαρίου η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, με θέματα ημερήσιας διάταξης την εκλογή Προεδρείου και την ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, για θέματα του υπουργείου.


 Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία ενημερώθηκε η Επιτροπή περιλαμβάνονταν εκείνα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50 και 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και της προμήθειας πυρομαχικών αρμάτων διαμετρήματος 120mm για τον Ελληνικό Στρατό. Αναφέρθηκαν εκτιμήσεις κόστους του ΥΠΕΘΑ, αλλά φυσικά η Επιτροπή ούτε αποφάσισε οτιδήποτε, ούτε ενέκρινε ή απέρριψε, μιας και αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση και μόνον.


 Αυτή η συνήθης κοινοβουλευτική δραστηριότητα παραποιήθηκε σε δήθεν «αιφνιδιαστική απόφαση» της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για αναβάθμιση των F-16 της ΠΑ, από τους συνήθεις υπόπτους, με προφανείς σκοπιμότητες… Όπως δήλωσε στην «ΕΑ&Τ» εκπρόσωπος του ΓΕΑ σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, «…είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος…»



Από τον ιστότοπο του περιοδικού Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία

Category:

0 σχόλια