Νέες Αρνητικές Ειδήσεις Για Το F-35

aviationlive | 3/09/2012 11:28:00 π.μ. | 0 σχόλια

@
        Νέες επικρίσεις δέχεται το πρόγραμμα του μαχητικού F-35 από εχθές, λόγω της νέας «ατυχίας». Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέχρι σήμερα εκπαιδευτικής πτήσης, το αεροσκάφος αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, 15 λεπτά μετά την απογείωση λόγω ένδειξης διαρροής καυσίμου.

        Τη διαρροή εντόπισαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 τα οποία πετούσαν ως συνοδεία του F-35. Ο πιλότος εκτέλεσε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και επέστρεψε με το αεροσκάφος στη βάση, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.


        Επιπλέον, κατά την επιτυχημένη παρομοίωση του ιστότοπου defencepoint.gr, το πρόγραμμα του μαχητικού F-35 θυμίζει το τελευταίο διάστημα τον μαθητή που χρειάζεται σπρώξιμο για να περάσει τις εξετάσεις, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις στις ΗΠΑ.

        Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, μέσω της αρμόδιας επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος, αποφάσισε να χαμηλώσει τις απαιτήσεις – προδιαγραφές, προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στα σημεία ορόσημο της ανάπτυξής του.


        Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναφορά του Πενταγώνου για το μαχητικό, η οποία είχε ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2010, το F-35Α είχε ακτίνα δράσης μάχης 584 ναυτικών μιλίων, έναντι των 590 νμ που ήταν η βασική. Έτσι, αντί να γίνουν μηχανολογικές μετατροπές, προτιμήθηκε να γίνουν πιο ελαστικές οι απαιτήσεις, που ουσιαστικά θέλουν το αεροσκάφος να πετάει σε λιγότερο απαιτητικό προφίλ πτήσης, όσον αφορά το ύψος και την ταχύτητα.

        Επιπλέον, το F-35B θα έχει στη διάθεσή του 10% περίπου περισσότερο διάδρομο απογείωσης… για να επιτύχει τις προδιαγραφές βραχείας απογείωσης. Ζήτημα με την ακτίνα δράσης μάχης έχει και αυτή η έκδοση, αφού είναι 15% χαμηλότερη, παρά το ότι θα μεταφέρει λιγότερο οπλικό φορτίο.

         Το θέμα προκαλεί όπως είναι φυσικό αρνητικά σχόλια για το μαχητικό και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις από την πλευρά των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατασκευής του και κυρίως, αν θα υπάρξουν πρόστιμα στην εταιρεία.



Πηγή

Category:

0 σχόλια