Blackhawk Και Apache Για Την Ελλάδα ;

aviationlive | 4/09/2012 12:53:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Μετά από τα 400 άρματα μάχης Abrams και τα 700 τεθωρακισμένα οχήματα. Η συζήτηση στις ΗΠΑ, περιελάμβανε και ελικόπτερα Black Hawk, που η Ελλάδα θέλει και οι ΗΠΑ μπορούν να παραχωρήσουν.  

@wiki
Η συζήτηση για τα Black Hawk δεν δημοσιοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά η οποία δεν θέλει να προκληθεί θόρυβος γι΄ αυτό το θέμα, ώστε να μην υπάρξει τουρκική γκρίνια. Ωστόσο το κλίμα της συνάντησης προσδιορίζεται από μία φράση που είπε ο Πανέτα στον Αβραμόπουλο: Οι Ελληνικές ΕΔ θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας, αυτό δίνει ελπίδες ότι η υπόθεση των Black Hawk, μπορεί να έχει θετική κατάληξη.


Ο Πανέτα και το επιτελείο του εμφανίστηκαν θετικοί στην ελληνική πρόταση να παραχωρηθούν μετά από τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα και ελικόπτερα,αλλά βέβαια ακόμη υπάρχει δρόμος.


Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, τα 400 άρματα Abrams, τα οποία είχαν προσφέρει αρχικά οι ΗΠΑ, ήδη αυξάνονται σε 500. Σε αυτά προστίθενται 700 TOMΠ Μ113, σημαντικός αριθμός οχημάτων τύπου Hummer, ενώ το πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί και να συμπεριλάβει ειδικού τύπου οχήματα για συγκεκριμένες αποστολές, αλλά και εναέρια μέσα, με τις πρώτες συνεννοήσεις να αφορούν ελικόπτερα Apache.

Πηγή

Η αποστροφή του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, Λίο Πανέτα, προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ''ζητήστε μας ό,τι σας χρειάζεται'', στη μεταξύ τους συνάντηση, την περασμένη Τρίτη, στην Ουάσιγκτον, άνοιξε σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να επωφεληθούν από το πρόγραμμα ανανέωσης εξοπλισμών των αμερικανικών Ε.Δ.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές,το πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί και να συμπεριλάβει,εναέρια μέσα, με τις πρώτες συνεννοήσεις να αφορούν ελικόπτερα Απάτσι.

Πηγή

Category: , ,

0 σχόλια