Σε Εξέλιξη Αεροναυτική Ασκηση Στο Κόλπο

aviationlive | 4/13/2012 02:14:00 π.μ. | 0 σχόλια

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που έχει ποτέ διεξαχθεί στο ''Κόλπο''.Από τις 8 Απριλίου 100 αεροσκάφη από τα Η.Α.Ε.,το Κουβέιτ,το Μπαχρέιν,τη Σαουδική Αραβία και 100 από τις Η.Π.Α. (USN) πετούν στη περιοχή εξομοιώντας πιθανή επίθεση στο Ιράν.

 Κέντρο των επιχειρήσεων είναι το Μπαχρέιν όπου φιλοξενείται η διοικηση του Πέμπτου στόλου ενώ ο συντονισμός της άσκησης γίνεται από την αεροπορική βάση Sheik Isa.Το Ιράν μέσω του πρέσβη του στο Κουβέιτ απείλησε να επιτεθεί στα κράτη που παίρνουν μέρος στα γυμνάσια και απαίτησε να ανακαλέσουν τις δυνάμεις τους.

 Το σενάριο προβλέπει την αναχαίτιση των Ιρανικών δυνάμεων που έχουν αποκλείσει τα στενά του Ορμούζ και την αποκοπή τους από κάθε δυνατότητα ανεφοδιασμού,προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστασεων των χωρών του Κόλπου από εναέριες επιδρομές και αντιμετώπιση από ασύμμετρες απειλές όπως επιθέσεις ταχυπλόων εναντίων μεγάλων στόχων όπως καταδρομικών και αεροπλανοφόρων.


 Όπως αναφέρει το Debka η άσκηση είναι συνέχεια της Noble Dina 2012 που διεξήχθη πριν από ένα μήνα και σε ένα σκέλος της τα Ισραηλινά μαχητικά ''χτύπησαν'' τη βάση της Σούδας πετώντας 1.200 χλμ προσομοιώνοντας την απόσταση Ισραήλ-Ιράν.

Αυτή τη περίοδο στη περιοχή βρίσκονται και 8 Γαλλικά μαχητικά ( 2χMirage 2000-5 και 6χRafale ) για κοινά γυμνάσια με την αεροπορία των ΗΑΕ χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν συμμετέχουν στην άσκηση.




Πηγή

Category: , , , ,

0 σχόλια