Η 112 Filo Αποσύρει Τα F-4E/TM

aviationlive | 6/16/2012 12:07:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 

H 112 Filo Seytan (Δορύλαιο - Eskisehir) της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σταμάτησε επισήμως να επιχειρεί με F-4E/ΤΜ στις 12 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα F-4 είχαν υποβληθεί προσφάτως σε περιορισμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.



Στα F-4E/TM Simsek είχε τοποθετήθηθεί GPS/INS της ASELSAN , μονάδα απεικόνισης και ελέγχου CDU-900 , ασύρματος MXF-484 , CTVS (Cockpit Television Video System/AVTR Airborne Video Tape Recorder) , σύστημα αναγνώρισης φιλίου-εχθρικού IFF Mod-4 , νέο σύστημα επικοινωνιών MFX-484 Have Quick II όπως μαρτυρά η κεραία στην ράχη των F-4E/TM.

enkripto 

H 112 filo είναι μια από τις μοίρες της ΤΗΚ που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της 330 Μ 358 ΜΕΔ .

Στις 28 Δεκεμβρίου 1995 σύμφωνα με τότε δημοσίευμα των ΝΕΩΝ :

"έξι λεπτά , διήρκεσαν οι σκληρές αερομαχίες, που προηγήθηκαν της πτώσης ενός από τα αεροσκάφη της γειτονικής χώρας, χθες 9 μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη που λίγο νωρίτερα είχαν παραβιάσει προκλητικά τον εθνικό εναέριο χώρο πετώντας οπλισμένα, πάνω απ' τη νήσο Χίο, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά F-16.Ο πιλότος του τουρκικού F-4E (#67-0301) της 112 filo δεν βρέθηκε και ο συγκυβερνήτης Ogur Kilar μεταφέρθηκε με Ελληνικό ελικόπτερο στη Τουρκία 90 λεπτά μετά την πτώση.Ο Υποσμηναγός Γ.Θ. του ελληνικού F-16C Block 30 παρασημοφορήθηκε λίγες μέρες μετά από τον τότε υπουργό Άμυνης Γ.Αρσένη...

strategy-geopolitics

Τουρκικό δημοσίευμα της εποχής ...

Τουρκικο μαχητικο αεροσκαφος κατεπεσε στο Αιγαιο,υστερα απο τεχνικη βλαβη.Ειχε παραβιασει τον ελληνικο εναεριο χωρο και ειχε αναχαιτισθει απο ελληνικο F-16.Διεσωθη ο ενας χειριστης,αναζητειται ο αλλος. 

 Συνεχιζονται οι απο αερος και θαλασσης ερευνες των ελληνικων στρατιωτικων αρχων για τον εντοπισμο και τη διασωση και του δευτερου Τουρκου πιλοτου το μαχητικο αεροσκαφος του οποιου κατεπεσε το μεσημερι ανοικτα της Μυτιληνης,απο μηχανικη βλαβη και αφου προηγουμενως ειχε παραβιασει τον εθνικο εναεριο χωρο.Συμφωνα με ολες τις ενδειξεις η πτωση του τουρκικου F-4 οφειλεται η σε τεχνικη βλαβη η σε κακο χειρισμο των πιλοτων του αλλα οχι σε δικη μας ενεργεια, οπως χαρακτηριστικα τονισε σε εκτακτη συνεντευξη Τυπου, ο υπουργος Εθνικης Αμυνης, Γερασιμος Αρσενης.

Στις 2.20 το μεσημερι ζευγος τουρκικων μαχητικων αεροσκαφων τυπου F-4 παραβιασε το εθνικο εναεριο χωρο της Ελλαδας και πεταξαν πανω απο τη Χιο με κατευθυνση προς δυσμας.Ελληνικα  F-16 απογειωθηκαν αμεσως.Κατα τη διαρκεια της εμπλοκης το ενα τουρκικο αεροσκαφος κατεπεσε.

Αμεσως κινητοποιηθηκαν ελληνικα πολεμικα πλοια,αεροσκαφη και ελικοπτερα και καταφεραν να περισυνελεξουν το συγκυβερνητη,σμηναγο ονοματι Κιλαρ, τον οποιο και μετεφεραν στη Μυτιληνη για την παροχη των πρωτων βοηθειων.Ο κ.Αρσενης δηλωσε οτι δεν ειναι βεβαιο αν ο κυβερνητης του αεροσκαφους προφθασε να το εγκαταλειψει αλλα βεβαιωσε οτι οι ερευνες θα συνεχισθουν και το βραδυ.

Πηγή






Category: , , , ,

0 σχόλια