Πρόκληση Στο ΠΒ Άνδρου

aviationlive | 6/08/2012 10:47:00 μ.μ. | 3 σχόλια

Σχηματισμός τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε σήμερα στην περιοχή του Πεδίου Βολής Άνδρου, την στιγμή μάλιστα, που το Πολεμικό Ναυτικό εκτελούσε βολές, σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία. Τα τουρκικά αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος 5.000 ποδών, γεγονός που ήταν επικίνδυνο καθώς ήταν εκτεθειμένα σε πυρά των ελληνικών δυνάμεων.

Το ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πάρνηθα επικοινώνησε με τους Τούρκους χειριστές στη συχνότητα κινδύνου, αλλά άγνωστο για ποιο λόγο (παρανόηση ή εσκεμμένα) συνέχιζαν να παραμένουν εντός της περιοχής αυτής.

Έπειτα από αυτό, το ΓΕΕΘΑ επικοινώνησε με το αρχηγείο των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων στο Εσκί Σεχίρ, ενημερώνοντας για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Ταυτόχρονα, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν στην περιοχή, καταδιώκοντας τους εισβολείς, οι οποίοι απομακρύνθηκαν άμεσα.



defence-point 

Category: , ,

3 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Όπως κάποτε είπε και ο Γέροντας Πα'ί'σιος ''το πρόβατο όταν θέλει να του τις βρέξεις,ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη'' .Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τους γείτονες....

  2. Έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν Τουρκικά μαχητικά να πετάξουν πάνω από το πεδίο βολής Άνδρου συγκεκριμένα στις 14.12.09 και στις 18.02.10 ενώ ανάλογο περιστατικό με Ελληνικά μαχητικά έχει συμβεί στο παρελθόν.Το 2000 οι Τούρκοι ζήτησαν να κλείσει το πεδίο βολής Άνδρου εμείς ζητήσαμε σαν αντάλλαγμα να ''ανοίξει'' η απαγορευμένη περιοχή LTP1 στα Στενά και κάπου εκέι ξεχάστηκε το θέμα μέχρι το 2009...Μακάρι να ήταν τόσο έυκολο να τους ρίξεις,ειδικά πάνω από πεδίο βολής,για ποιο fir Αθηνών θα μιλούσαμε την επόμενη μέρα;Μπορεί φυσικά να αντιλαμβάνομαι τις καταστάσεις λανθασμένα αλλά..

  3. Ανώνυμος says:

    Κάποτε το είχαμε κηρύξει μη ασφαλές..... Το ίδιο FIR είναι. Δεν χρειάζεται πάντα κατάρριψη. Απλά αφού το κλείσουμε το καθαρίζουμε ....Όπως κάναμε με την ltp1 to 2000.
    Είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια του έτσι κι αλλιώς.... Το θέμα είναι θέλουμε να το καθαρίσουμε; Μετά ρωτάμε αν μπορούμε... Από εκεί ξεκινάμε...