Καταγραφή Κινήσεων Των Στρατευμάτων Της Ε.Φ. Διενεργούσε Το RF-4 Πριν Καταρριφθεί Από Τη Συριακή Αεράμυνα ;

aviationlive | 6/23/2012 09:27:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Νέα δεδομένα αναφορικά με την αποστολή του αναγνωριστικού RF-4ETM της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που κατερρίφθη από πυρά αντιαεροπορικών συστημάτων της Συρίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς αποκαλύπτεται ότι και η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο στόχαστρο της τουρκικής επιθετικότητας. 

Η διαδρομή που ακολούθησε το RF-4 σύμφωνα με την Radical


Συγκεκριμένα, το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών RF-4ETM απογειώθηκε στις 10:30 από την αεροπορική βάση Erhaç με νοτιοδυτική κατεύθυνση και περί τις 11:00 εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η ΤΑΜΣ Διοικητικής Μέριμνας ΔΗΜΗΤΡΑ-2012 της Εθνικής Φρουράς. 


Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Αλήθεια, προηγουμένως αεροσκάφος CN-235Μ EW εντοπίστηκε στον κυπριακό εναέριο χώρο, προφανώς για την παρακολούθηση και καταγραφή των ηλεκτρονικών εκπομπών της Εθνικής Φρουράς. Από εκείνη τη στιγμή, το ΓΕΕΦ διέταξε σιγή ασυρμάτων και ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα προστασίας ηλεκτρονικών παρεμβολών. 



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά τις 12:00 το ζεύγος των τουρκικών RF-4ΕΤΜ κατευθύνθηκε ανατολικά και στη συνέχεια πήρε βόρεια πορεία. Πενήντα πέντε περίπου χιλιόμετρα από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και πολύ κοντά στο σημείο όπου το κυπριακό FIR συναντά το συριακό, το στίγμα του ενός αναγνωριστικού αεροσκάφους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ της Εθνικής Φρουράς. Ακολούθως καταγράφηκε ο απόπλους τουρκικής τορπιλακάτου από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου ενώ σχεδόν ταυτόχρονα τουρκικά αεροσκάφη κατέφθαναν στην περιοχή που κατέπεσε το τουρκικό αναγνωριστικό.

Strategy-Reports 


Το τουρκικό αεροσκάφος το οποίο καταρρίφθηκε από τη Συρία πιθανόν να εκτελούσε αναγνωριστική πτήση πάνω από τη Κύπρο και να είχε ξεφύγει της πορείας του γράφει την Κυριακή η εφημερίδα Sunday Times επικαλούμενη τουρκικές πηγές.

Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, προσθέτει η εφημερίδα, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του αριθμού αναγνωριστικών πτήσεων από τουρκικά μαχητικά μετά την απόφαση της Λευκωσίας να προχωρήσει στις έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου.

Τον Μάιο τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά ενεπλάκησαν σε εικονικές αερομαχίες πάνω από τη βόρεια Κύπρο.

Πηγή

Category: , ,

0 σχόλια