Κατάρριψη RF-4Ε/ΤΜ Phantom Της ΤΗΚ Από Τη Συριακή Αεράμυνα

aviationlive | 6/22/2012 04:03:00 μ.μ. | 1 σχόλια

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση στη Μαλάτια άνηκε στην 173 Filo RF-4 ETM - στις 10:30 και η επαφή χάθηκε στις 11:58.


Ανανέωση 1 Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για συντριβή εντός των Συριακών χωρικών υδάτων ενώ η Russia Today επικαλούμενη δημοσιογραφικές πηγές από το Λίβανο μιλά για κατάρριψη.

Ανανέωση 2 Οι πιλότοι περισυνελέγησαν από τις Συριακές αρχές και είναι καλά στην υγεία τους.

Ανανέωση 2.1 Το πλήρωμα συνεχίζει να αγνοείται σύμφωνα με το πρωθυπουργό της Τουρκίας (βλέπε βίντεο).

Ανανέωση 3 H Hurriet επικαλούμενη Τούρκους αξιωματούχους επιβεβαιώνει την κατάρριψη του αεροσκάφους από τη Συριακή αεράμυνα.




Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας





Ανανέωση 4 Έχουμε κατάρριψη και επίσημα πλέον...

Ανανέωση 5 Την κατάρριψη επιβεβαιώνουν και οι Σύροι

At 11:40 AM on 22/6/2012, an unidentified aerial target violated Syrian airspace, coming from the west at a very low altitude and at high speed over territorial waters, so the Syrian anti-air defenses counteracted with anti-aircraft artillery, hitting it directly as it was 1 kilometer away from land, causing it to crash into Syrian territorial waters west of Om al-Tuyour village in Lattakia province, 10 kilometers from the beach.

Ανανέωση 6 Η στιγμή της κατάρριψης ; Στο βίντεο δεν διακρίνεται κάποιο αεροσκάφος , αν είναι πραγματικό τότε , το Τουρκικό Phantom κατερρίφθη από πυρά AAA μόλις 1χλμ. από τις ακτές της Συρίας .





Ανανέωση 6.1


Με κάθε επιφύλαξη για την αυθεντικότητα της φωτογραφίας

Ανανέωση 7 Ο Γκιούλ επισήμανε επίσης πως το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε χθες Παρασκευή είναι πιθανόν να παραβίασε για μια στιγμή το συριακό εναέριο χώρο εξαιτίας της μεγάλης του ταχύτητας.

Ανανέωση 8 Το μαχητικό όπως αναμενόταν ήταν RF-4 Phantom και ανήκε 173 Filo 

 Ανανέωση 9 Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως το Phantom χτυπήθηκε πάνω από διεθνή εναέριο χώρο 13 μίλια έξω από τον Συρίας.Το αναγνωριστικό πετούσε χαμηλά καθώς δοκίμαζε την ικανότητα αποκάλυψης των  Τουρκικών ραντάρ.

Ανανέωση 9.1 Καταγραφή κινήσεων των στρατευμάτων της Ε.Φ. διενεργούσε το RF-4 πριν καταρριφθεί από τη Συριακή αεράμυνα;

Ανανέωση 10 Το ειδησιογραφικό πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο το TRT αναφέρει πως βρέθηκαν τα συντρίμμια  του Phantom σε βάθος 1.000 - 1.300 μέτρων.Δεν έχει βρεθεί ακόμη το αεροσκάφος αναφέρει η Hurriet.

Ανανέωση 11 

Η πορεία που ακολούθησε το RF-E/TM σύμφωνα με Συριακές πηγές
Ανανέωση 12 Διαψεύδει ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας ότι έγινε κοινή επιχείρηση με τις Συριακές δυνάμεις για την εξεύρεση των αγνοουμένων και των συντριμμιών του αναγνωριστικού RF-4.Πηγές της Hurriet αποκαλύπτουν ότι πυρά δέχθηκε και άλλο αεροσκάφος που βρέθηκε στη περιοχή στα πλαίσια της επιχείρησης SAR.

Ανανέωση 13 Βρέθηκαν τα υποδήματα πιλότου.

Ανανέωση 14 Υποκλοπές επικοινωνιών δείχνουν πως η Συρία γνώριζε για την ταυτότητα του αεροσκάφους ,επίσης το IFF (σύστημα αναγνώρισης φίλιου ή εχθρικού α/φους) ήταν στο ΟΝ.

Ανανέωση 15 

Η πορεία του αναγνωριστικού σύμφωνα με την Radical



Ανανέωση 16 Το νήμα που αφορά το πλήρωμα ανανεώθηκε.

Ο Gökhan Ertan
O Ανθυποσμηναγός Hasan Hüseyin Aksoy

Ανανέωση 17

Η Συριακή απάντηση από τον εκπρόσωπο του Υπ.Εξ.




Ανανέωση 18 Στη περιοχή που κατέπεσε το α/φος βρίσκεται το υδρογραφικό TCG Cesme A-599 για να εντοπίσει τα συντρίμια του.Τα μέρη του RF-4 που παρέδωσαν οι Σύροι δεν δείχνουν να τα αναγνωριστικό κατερίφθη από ΑΑΑ ή από πύραυλο.

Βρέθηκαν οι κάσκες των χειριστών.Από τα ευρήματα δεν υπάρχουν ενδείξεις που να επιβαιβεώνουν  τη χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων

Την άποψη ότι το αναγνωριστικό κατερίφθη από το Ρωσικό καταδρομικό Chabanenko εξέφρασε ο ηγέτης της Τουρκική αντιπολίτευσης.

Το ΝΑΤΟ συνήλθε σήμερα στις Βρυξέλλες ύστερα από αίτημα της Τουρκίας για συζήτηση του θέματος που προέκυψε με την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από τη Συρία.




Ανανέωση 19  To TSK πέντε μέρες μετά τη κατάρριψη έβγαλε δελτίο τύπου.Συνοπτικά αναφέρεται πως το συμβάν έλαβε χώρα σε διεθνή εναέριο χώρο και οι έρευνες συνεχίζονται.





Ανανέωση 20

H Συριακή και η Τουρκική εκδοχή του συμβάντος
Ανανέωση 21

Η πορεία του Τουρκικού RF-4E/TM σύμφωνα με το TSK








Ανανέωση 22 Σύμφωνα με τη WSJ που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ , η πιθανότερη εκδοχή είναι το αεροκάφος να χτυπήθηκε από ΑΑΑ τη στιγμή που πετούσε μέσα στο Συριακό εναέριο χώρο καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις χρήσης πυραύλου  εδάφους-αέρος.

Αμερικανός πρώην αξιωματούχος : Νομίζετε πως το αεροπλάνο βρέθηκε εκεί καταλάθος ; Αυτές οι χώρες δοκιμάζουν πόσο γρήγορα βρίσκονται στον αέρα και πόσο γρήγορα έρχεται η αντιδραση.Είναι μέρος της εκπαίδευσης.


Ανανέωση 23 Sunday Times : Pantsir-S1 επανδρωμένο από Ρώσους χειριστές καττέριψε το Phantom,στέλνοντας ταυτόχρονα το μύνημα πως η Μόσχα δεν θα επιτρέψει την επανάληψη του σκηνικού της Λιβύης. Το δημοσίευμα επικαλείται και ανώνυμη πηγή της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που αναφέρει επιλέξει ότι “εμείς δεν θα εκπλαγούμε αν επιβεβαιωθεί ότι οι Ρώσοι πατήσαν το κουμπί”.


Ανανέωση 24 Θύμα της Συριακής αεράμυνας ήταν το "77-0314"

Το 77-0314 ήταν ένα από τα RF-4E/TM που είχε τη δυνατότητα να φέρει το ατρακτίδιο LorOp
Ανανέωση 25

Το ωκεανογραφικό Ναυτιλός μεταβαίνει στη περιοχή για να συνδράμει στις έρευνες

Ανανέωση 26

Βρέθηκαν οι σοροί των χειριστών του RF-4Ε μέσα στο αεροσκάφος.



Ανανέωση 27 Ανασύρθηκαν οι σοροί των χειριστών από το βυθό - Στη δημοσιότητα έδωσε το TSK φωτογραφίες από τα ευρήματα.


































































































Ανανέωση 28 Από τα ευρήματα της νεκροψίας προκύπτει πως οι χειριστές επέζησαν του χτυπήματος από τη Συριακή αεράμυνα ( Τουρκική εκδοχή ) ως αιτία θανάτου προσδιορίζεται η πρόσκρουση του RF-4E με το νερό.
06.07.12 Κηδεύτηκαν οι χειριστές.Η τελετή έγινε την α/β Erhak της Μαλάτιας.

Ανανέωση 29 Brig. Gen. Baki Kavun Το Phantom είχε δέκτη RWR αν υπήρχε  πυραυλική απειλή οι χειριστές θα το γνώριζαν.Δεν υπάρχει εικόνα πυραύλου ή καταγεγραμμένο ίχνος του.

Ανανέωση 30 Επίσημη ανακοίνωση του TSK τα ευρήματα δεν φέρουν ίχνη εκρηκτικών καυσίμων και οργανικών υλών εξετάζεται η πιθανότητα το RF-4E/ΤΜ να κατέπεσε από μηχανική βλάβη. 


Ανανέωση 31 Οι Ρώσοι παρέδωσαν στις τουρκικές αρχές όλες τις πληροφορίες που κατέχουν για το μοιραίο τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος.

Ανανέωση 32 Ολοκληρωθηκε η πραγματογνωμοσύνη στο ουραίο τμήμα,δεν βρέθηκαν σημάδια δίατρησης και ίχνη από βλήματα.Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ δήλωσε : ¨Το αεροπλάνο μας χτυπήθηκε στα 12 μίλια, και έπεσε στα 8,5 μίλια. 


Ανανέωση 33 Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah οπλισμένα F-16 ήταν έτοιμα να αναλάβουν δράση εναντίων θέσεων της Συριακής αεράμυνας  τη τελευταία στιγμή η αποστολή ματαιώθηκε.

Η ελλιπής εμπειρία της THK εναντίων Ρωσικής προέλευσης συστημάτων αεράμυνας αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα - ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ισχύει καθώς στην Anatolian Eagle οι Τούρκοι χειριστές εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση αντιαεροπορικών συστημάτων Ρώσικης προέλευσης  - ενώ σημειώνεται πως δεν είχαν ακόμη ξεκαθαριστεί πλήρως οι συνθήκες της κατάρριψης του RF-4E/TM.

Τέλος η Τουρκική κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει το πολιτικό ρίσκο καθώς όπως αναφέρει το άρθρο μια πιθανή επίθεση στη Συρία θα έβλαπτε την εικόνα της Τουρκίας τη στιγμή που παρουσιάζεται να προωθεί της ειρηνευτικές προσπάθειες στη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ανανέωση 34 Οι Τούρκοι επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανεπιβεβαίωτη κατάρριψη F-16D της 192 Filo το 1996.

Ανανέωση 35 Η κατάρριψη του Τουρκικού RF-4Ε/ΤΜ κλειδί για την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Τουρκίας.

Ανανέωση 36 Scramble για πτήσεις Συριακών ε/π στη Τουρκο Συριακή μεθόριο 1 2 3

Ανανέωση 37 Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Beşir Atalay,δήλωσε ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο της συριακής αεράμυνας,παρόλα αυτά διευκρίνισε ότι η διερεύνηση του δυστυχήματος από την Αεροπορία της χώρας (ΤΗΚ) δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ανανέωση 38 Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τα αίτια της συντριβής του Phantom.

Ανανέωση 39 Έγγραφα,δείχνουν εκτέλεση των χειριστών από τις Συριακές αρχές.

Ανανέωση 40 Ο Τούρκος Υπ.Αμ. διαψεύδει το ρεπορτάζ του al Arabiya.

Ανανέωση 41 FSA : Οι Ρώσοι έριξαν το αεροσκάφος.

Ανανέωση 42 Τα Τουρκικά μέσα συντηρούν τη "θεωρία" δολοφονίας των δύο χειριστών από τις Συριακές αρχές.

Ανανέωση 43 Οι αρχές αρνούνται στις οικογένειες των χειριστών τη πρόσβαση στο ιατροδικαστικό πόρισμα.

Ανανέωση 44 Οι οικείοι των πεσόντων μύνησαν τους αρχηγούς της THK και της ΜΙΤ. 

Ανανέωση 45 Έναρξη δικαστικής έρευνας για την αποστολή του RF-4E

Category: , , , ,

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Μήπως πρέπει να τους αντιγράψουμε λιγουλάκι;