Ο Ρόλος Της THK - Πράσινο Φώς Από Τη Τουρκική Εθνοσυνέλευση Για Επιχειρήσεις Επι Συριακού Εδάφους

aviationlive | 10/04/2012 04:46:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Το "πράσινο φως" για στρατιωτικές επιχειρήσεις επί συριακού εδάφους,με 320 ψήφους έναντι 129, έδωσε η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας κατόπιν έκτακτης κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης. Το νομοσχέδιο εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση,για χρονικό διάστημα ενός έτους,εφόσον κρίνει απαραίτητο να διεξάγει στρατιώτικές επιχειρήσεις κατά συριακών στόχων.


 Η ένταση στην τουρκοσυριακή μεθόριο έχει χτυπήσει «κόκκινο", με την Τουρκία να κάνει χρήση πυροβόλων Firtina για να  πλήξει στόχους εντός Συρίακού εδάφους,σε αντίποινα για τη συριακή οβίδα που σκότωσε πέντε πολίτες,στην επαρχιακή κωμόπολη Ακτσάκαλε.

 Η αεροπορία προς το παρόν δεν έχει ενεργό ρόλο,παρόλα αυτά,εχθές στις 18:00,υπήρξε κινητικότητα στην 8nci AJÜ στο Diyarbakir.Πέντε F-16 Block 40 τέθηκαν σε επιφυλακή ενώ RF-4E/TM της 173 Filo απογειώθηκαν από τη Μαλάτεια για τη διενέργεια αναγνωριστικής πτήσης στη τουρκοσυριακή μεθόριο.

 Η Sabah αναφέρει πως τα αεροσκάφη της THK κατέδειξαν τους στόχους και από τις βολές που πραγματοποίησε το πυροβολικό 300 στρατιώτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Με πληροφορίες από το in.gr και την εφερίδα star.

Category: , , , ,

0 σχόλια