Η Heyl Ha'Avir Κατέρριψε UAV

aviationlive | 10/06/2012 05:01:00 μ.μ. | 0 σχόλια


 H Ισραηλινή ΠΑ αναχαίτισε και κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εισήλθε στον εναέριο χώρο του Ισραήλ σήμερα το πρωί. Το UAV κατερρίφθη βορείως της έρημου Negev στο δάσος Yatir,για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τραυματισμού πολιτών.Στη περιοχή έχουν σπεύσει τμήματα του στρατού και πυροτεχνουργοί για να εντοπίσουν και να περισυνελλέξουν ό,τι απέμεινε.



 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το UAV πέταξε πάνω πόλεις (όπως η πόλη Beersheba) και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Νότιο Ισραήλ πριν καταρριφθεί.Προς το παρόν η προέλευση του UAV και το τύπος του παραμένουν άγνωστα.



  To Debka επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές κάνει λόγο για μη επανδρωμένο ελικόπτερο που απογειώθηκε από την λωρίδα της Γάζας κατά  τη διάρκεια άσκησης της Χαμάς.Το μη επανδρωμένο ε/π πέταξε πάνω από την αεροπορική βάση Nevatim και άλλες στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις.

 Πιθανολογείται πως αποστολή του ήταν η καταγραφή της ηλεκτρονικής υπογραφής,του δικτύου αεράμυνας που προστατεύει τον αντιδραστήρα Dimona και του Αμερικάνικου ραντάρ στην έρημο Negev,που αποτελεί μέρος της κοινής αντιπυραυλικής ασπίδας ΗΠΑ - Ισραήλ.


 Αρχικά η IDF ζήτησε κατευθύνσεις από τον υπουργό άμυνας και αυτός με τη σειρά του από τον πρωθυπουργό τελικά αποφάσισαν να το "ρίξουν" με ηλεκτρονικά μέσα ώστε να το μελετήσουν.
Το μη επανδρωμένο ελικόπτερο σύμφωνα με το Debka ελεγχόταν από Ιρανούς μέσω δορυφορικής ζεύξης και ήταν αδύνατο για τους Ισραηλινούς να το αιχμαλωτίσουν.Έτσι αποφασίστηκε να προχωρήσουν στη κατάρριψη του με ένα από τα 4 F-16 που είχαν απογειωθεί νωρίτερα.
Πηγή

Category: , ,

0 σχόλια