ΚΑΙ ΤΑΙ Σε Περαιτέρω Διερεύνηση Συνεργασίας

aviationlive | 10/09/2012 11:56:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Η KAI (Korean Aerospace Industries) και η TAI στις 8 Οκτωβρίου υπέγραψαν συμφωνία ύψους 30 εκατ. $ για τη παραγωγή δομικών μερών του ελικοπτέρου γενικής χρήσης Surion.Συγκεκριμένα η TAI θα κατασκευάσει το εμπρόσθιο τμήμα της ατράκτου για 110 ελικόπτερα από τα συνολικά 240 Surion που προορίζονται για τις ένοπλες δυνάμεις της Νοτίου Κορέας.

KUH Surion
 Στο παρασκήνιο της συμφωνίας ο πρόεδρος της KAI Hong-kyung Kim,δήλωσε πως η εταιρία του θα λάβει μέρος στον επερχόμενο διαγωνισμό για την προμήθεια ελαφρών ελικοπτέρων,ενώ θα διερευνηθεί με στελέχη της ΤΑΙ η πιθανότητα ανάπτυξης μιας Τουρκoποιημένης έκδοσης του KF-X.

 Ο Hong-kyung Kim βρέθηκε στη Τουρκία για να σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του κοινού προγράμματος,παραγωγής 40 ελικοφόρων αρχικής/βασικής εκπαίδευσης KT-1T,για την Τουρκική αεροπορία,αξίας 350 εκατ.$,αλλά και για να προωθήσει το αεροσκάφος προκεχωρημένης εκπαίδευσης T-50 Golden Eagle.
 
 Η ΤΑΙ από την πλευρά της ανταγωνίζεται τις Boeing και Bell με τα Apache και Cobra αντίστοιχα,προωθώντας το T-129 στο διαγωνισμό της Ν.Κορέας για την προμήθεια 36 επιθετικών ελικοπτέρων.
 

Category: , , , , ,

0 σχόλια