Ανανέωση : MEA Πήγασος ΙΙ

aviationlive | 12/22/2012 01:33:00 μ.μ. | 3 σχόλια



Category: , ,

3 σχόλια

  1. Σχετικά με το RPV TELAMON ( Television Area Monitor ) στην Defendory 1986, ο τότε πρόεδρος της ΕΑΒ καθηγητής Παναγιώτης Φωτήλας παρουσίασε την συμφωνία συμπαραγωγής με την Northrop. To αερόχημα Telamon βασιζότανε στον ιπτάμενο στόχο Chucar III της Northrop καθώς και στο RPV NV-144 που ήταν εξέλιξη με βάση το Chucar III. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ΕΑΒ, το Ελληνικό RPV Telamon θα παρείχε δυνατότητες απεικόνισης στόχων ( TV video ) σε πραγματικό χρόνο, εικόνες υψηλής διάκρισης που θα λαμβάνονταν από ειδική πανοραμική φωτογραφική μηχανή και θα απομνημονεύονταν για ανάλυση στο έδαφος. Η σχεδίαση περιλάμβανε Global Positioning Satellite System, ικανότητα προγραμματισμένης πτήσης πέρα από τον ορίζοντα. Επιπλέον θα μπορούσε να δίνει πληροφορίες για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των στόχων σε πραγματικό χρόνο. Το Telamon θα είχε τη δυνατότητα να εκτοξεύεται από το έδαφος, τη θάλασσα ή τον αέρα. Η σχεδίαση ήταν ανοιχτής αρχιτεκτονικής δηλαδή επέτρεπε την μελλοντική προσθήκη περισσότερων ηλεκτρονικών συσκευών για αποστολές παρεμβολής και αντιμέτρων. Με ταχύτητα έως και 500 Knots και μέγιστη εμβέλεια 400 ναυτικών μιλλίων το σύστημα θα παρείχε ικανότητες απεικόνισης και επιτήρησης σε ευρεία ζώνη επιχειρήσεων με αξιοπιστία και υψηλό δείκτη επιβίωσης. Έχω φωτογραφία του Telamon σκαναρισμένη από περιοδικό της εποχής, καθώς και του Pegasus στην Defendory International 1986, όπου στέλεχος της ΕΑΒ το παρουσιάζει στον Βρετανό Υπουργό Άμυνας Χάμιλτον.

  2. Φίλε χάρη. Βλέπω ότι ξέρει πολλά για το ΕΑΒ ΤΕΛΑΜΩΝ, θα σε προτρέψω να γράψεις ενα μικρό αρθράκι στην wikipedia για να μην χαθεί η πληροφορία που ξέρει.

    Εγώ μόλις είχα γράψει για το ΕΑΒ πήγασος και έψαξα να βρω για τον Τελαμώνα αλλά βρήκα μόνο τα δικά σου ποστ.

    Πάρ'το σαν προτροπή, σαν παρακληση, όπως θες, αλλά γράψε το για να μην εξαφανιστεί από την μνήμη μας όπως η Εκον, η εταιρία εφαρμογών προηγμένης τεχνολογίες και τόσες άλλες που έσβησαν...

  3. https://photos.app.goo.gl/T3d1cPkf1QYk9xFT9