Ελαττωματικό Απάρτιο Υπεύθυνο Για Το F-15 Που ''Άνοιξε'' Στον Αέρα

aviationlive | 1/10/2013 08:26:00 π.μ. | 3 σχόλια

 5 χρόνια μετά την απώλεια αεροσκάφους F-15 Εθνοφρουράς του Missouri, Boeing και πεντάγωνο ήλθαν σε οικονομικό συμβιβασμό, η εταιρία θα καταβάλει 1 εκατ. $ για την αντικατάσταση απαρτιων στο σύνολο του στόλου των αεροσκαφών.




 Το Νοέμβριο του 2007, F-15 κατέπεσε όταν το εμπρόσθιο τμήμα του αεροσκάφους αποχωρίστηκε από την άτρακτο. Η πάνω δεξιά δοκίδα (longeron) που υποστήριζε τη δομή του αεροσκάφους έσπασε, με αποτέλεσμα το F-15 να "ανοίξει" ενώ βρισκόταν στον αέρα.

@flightglobal
Η επιτροπή διερεύνησης του ατυχήματος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Boeing είχε εφοδιάσει τα F-15 με υλικά κατώτερα των προδιαγραφών. 441 αεροσκάφη καθηλώθηκαν και από αυτά, 182 βρέθηκαν με απάρτια στην άτρακτο, που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Συγκεκριμένα ενώ η σύμβαση προέβλεπε τα αεροσκάφη να εφοδιαστούν με δοκίδες πάχους 0.10 ιντσών στα αεροσκάφη βρέθηκαν δοκίδες πάχους από 0.039 εώς 0.073 ιντσών.

Πηγή

Για την ιστορία... ο χειριστής επέζησε και μύνησε την  Boeing.

Δείτε επίσης :  Επέκταση Ζωής Και Δυνατοτήτων Για Το F-15 Σχεδιάζει Η USAF


Category: , ,

3 σχόλια

  1. Philip says:

    Ω ρε Αμερικανοί. Ακόμα και στα δικά τους αεροσκάφη έκαναν "τσιγκουνιές" Να που όμως τους "πιάσανε" και τώρα πληρώνουν...

  2. Είχαμε να λέμε για τους Ρώσους αλλά κοίτα που και οι Αμερικάνοι κόβουν δρόμο :)

  3. Ανώνυμος says:

    Για τα δικα μας 2 απωλεσθεντα καινουρια ΑΗ-64DΗΑ και το Σινουκ τον πατριαρχη Αλεξανδρειας, (με τα ελλατωματικα πτερυγια) ποτε θα πληρωσουν?
    Manolis