Ghaher 313

aviationlive | 2/02/2013 12:36:00 μ.μ. | 14 σχόλια






(C) mod.ir

To ομοίωμα του F-313 παρουσιάσθηκε εχθές στη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ιράν.Ακολουθεί βίντεο από τη πρώτη του πτήση του RC  (;)



Category:

14 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Ωραίο εργαλείο, πρέπει να στοίχισε τουλάχιστο 360 δις δολλάρια,δηλ. 1 μόλις παραπάνω από την ιπτάμενη πατάτα FFFFFF-3355555.Tώρα κατάλαβα γιατί το Εξάγωνο φαγώθηκε να βομβαρδίσει την Περσία, για να μη τους ξεφτιλίσει το Gaher. Σοβαρά πάντως οι Ιρανοί έδειξαν που μπορούν να φθάσουν και μάλιστα με γυναίκα σχεδιαστή.
    Observer

  2. Ανώνυμος says:

    Λαμαρινοδουλεια. Πως κλεινει η καλύπτρα. Κάθισμα με 10ο κλιση.Καλα κρασια. το video μάλλον από τηλεκατευθυνομενο. κάσκα βαρια από την εποχή F-14A. Και γυαλίζει πολύ. Στο στοκαρισμα δεν είχαν επιτυχία.
    Col. snake

  3. Ανώνυμος says:

    προπλασμα για κατι μελλοντικο ισως. Να πεταει αυτο το πραγμα της στατικης εκθεσης αμφιβάλλω...
    Col. Snake

  4. Σίγουρα πρόκειται για -κακό- mockup. Ό,τι και να είχαν κατα νού με τη φιέστα, σίγουρα δεν τους "βγήκε".

  5. Ανώνυμος says:

    Συγγνώμη το ταχύμετρο δείχνει μέγιστο τους 230 KIAS ???? Σε μαχητικό ????? Ούτε τα βασικά της προπαγάνδας δεν κατέχουνε οι κακομοίρηδες.....

  6. Ανώνυμος says:

    Επανέρχομαι, το α/φος σαφώς και δε θα έχει τις αδυναμίες που εσείς οι "εμπειρογνώμονες" εντοπίσατε. Οι Πέρσες διακαώς θέλουν να δημιουργήσουν τεχνολογία,και μάλοον τα καταφέρνουν αργά αλλά σταθερά,'εστω και χωρίς εισαγωγές υψηλής τεχνολογίας.Αναρρωτιέστε με τι τσιπάκια εφοδιάζονται τα πλέον προηγμένα Αμερικανικά όπλα, μα φυσικά Ταϊβάν. Ο νοών νοείτο αν η Ταϊβαν καταληφθεί από τους Κινέζους ,τι έχει να γίνει...... Observer.
    y.s.Αλήθεια,εμείς τι προπλάσματα βάλαμε σε παραγωγή τελευταίως????

  7. Philip says:

    Λάθος τα λες ανώνυμε! Καταρχήν δεν συμφωνώ με την ονομασία Πέρσες αλλά δεν είναι επι του παρόντος. Οσον αφορά την τεχνολογία σε ενημερώνω ότι τα σχέδια και οι επιστήμονες είναι στην Αμερική. Δεν έχει σημασία που είναι τα εργοστάσια. Και για να σου απαντήσω στις ερωτησεις ναι έχουμε παρουσιάσει δικά μας αλλά για κάποιους συνήθως πολιτικούς λόγους (ίσως και λόγω κρίσης) δεν προχωράνε. Και φυσικά δεν έχουμε πετρέλαια όπως το Ιράν για να χρηματοδοτήσουμε τα προγράμματα. Έχουμε και τους πολιτικούς και πολίτες που δεν θέλουν καν ΕΔ οπότε έχει συμπληρωθεί το παζλ. Ευτυχώς δεν έχουμε το καθεστώς ή τις συνθήκες του Ιραν... Μπορεί να έκαναν μερικά βήματα και να έδειξαν ένα πρόπλασμα δεν σημαίνει όμως πως είναι επιτυχημένο ή πως θα πετάξει.

  8. 3:33 είχε προκύψει "θέμα" πρόσφατα όταν έγινε γνωστό ότι ορισμένα στοιχεία των avionics ήταν made in china http://www.aviationlive.org/2012/05/avionics-made-in-china.html Οι Ιρανοί αντί να παρουσιάζουν mockup θα ήταν προτιμότερο να αγοράσουν "τεχνογνωσία" από τους Κινέζους.

  9. H Αλαζονεία σκοτώνει, του Aviationintel : http://aviationintel.com/2013/02/06/my-message-to-the-west-concerning-irans-f-313-fighter-arrogance-can-get-you-killed/

  10. Ανώνυμος says:

    Καταρχήν δεν είμαι ανώνυμος ,έχω βάλει ως nickname to observer.Σε συνέχεια του aviationlive έχω να πω ότι θεωρώ τον Ιρανικό(Περσικό κατεμέ) πολύ ισχυρό. Πολλές αερομεταφερόμενες μονάδες ,ναυτικό που βέβαια δεν μπορεί να πολεμήσει σε ανοιχτή θάλασσα ,αλλά η μαζικότητά του θα προβληματίσει τον Αμερικανικό στόλο αν θελήσει να αντιπαρατεθεί στα ίσα,χωρίς προπαρασκευή.Αεροπορία που δεν την εξοπλίζει κανείς με ικανά όπλα(πχ s300,su-30,j-10 και πάει λέγοντας)αλλά έχει μεγάλη μαζα και υποστήριξη από το έδαφος.Τέλος οι βαλλιστικοί πύραυλοι οι οποίοι θα χρησιμεύσουν ως όπλο αντεκδίκησης.Το πόσο δουελέυουν όλα θα το δούμε κάποια στιγμή στην πραξη.Το γεγονός είναι ένα ,ο πλήρης προσανατολισμός του Ιρανικού αμυντικού συμπλέγματος μόνο στην άμυνα ,γιατί γνωρίζει ποιοι είναι οι γείτονές του(και δεν εννοώ Ισραήλ-ΗΠΑ).Εξ'ού και η αγωνία των Περσών να παρουσιάσουν ένα stealth μαχητικό που κανείς δε θα τους δώσει. Αν όμως καταφέρουν να παρουσιάσουν το μαχητικό αυτό (που πιστεύω ότι θα το καταφέρουν)τότε πιστεύω ότι ίσως ανοίξουν την κινάζική αεροπορική αγορά.

  11. Philip says:

    Εμένα πάλι δεν με έπεισε! Όπως έγραψα Μπορεί να έκαναν μερικά βήματα δεν σημαίνει πως φτάνουν και στο τέλος. Και εν αντίθεση με το λινκ εγώ δεν πιστεύω πως παρουσίασαν κάτι για να θορυβήσουν τους Μεγάλους (ούτως η άλλως "θορυβούνται" μόνοι τους με τα Πυρηνικά και Βιοχημικά δεν χρειάζονται κακοφτιαγμένα προπλάσματα) αλλά το κάνανε για να συντηρήσουν την εσωτερική τους προπαγάνδα επίδειξης. Και κακά τα ψέματα, ολόκληρη Κινα δεν παρουσίασε (ακόμα) κάτι αξιόλογο ενώ και τα νέα της Stealth είναι ακόμα υπο εξέλιξη, πως μπορεί μια χώρα όπως το Ιραν να παρουσιάσει κάτι το τόσο εξελιγμένο.

  12. Ανώνυμος says:

    Observer,
    O Ιρανικος στρατος (οταν τον πουνε οι ιδιοι Περσικο, με χαρα θα ακολουθησω) και ειδικα η αεροπορια, ειναι κατι σαν τον Αμερικανικο της δεκαετιας του '70, ισως με λιγες εκπληξεις. Εκτος αν νομιζεις οτι οι υπερπουσσαρισμενοι Scud που εχουν, ειναι περισσοτερο εξελιγμενοι απο τους αμερικανικους. Το περιπου διεθνες εμπαργκο σε εισαγωγες και εξαγωγες, η εκτεταμενη διαφθορα του καθεστωτος και η μεγαλη εσωτερικη αντιπαλοτητα μεταξυ μουλαδων και "εκσυγχρονιστων" δεν τους αφηνει πολλα περιθωρια να ακολουθησουν το δρομο των Κινεζων. Εαν πολεμησουν σε αεροναυτικο πολεμο με τους αμερικανους, θα γυρισουν στο Μεσαιωνα (αν και μερικοι ιρανοι ειναι ηδη εκει πνευματικα). Εαν απο την αλλη , οι Αμερικανοι επιχειρησουν (στα πλαισια καποιας συμμαχιας) και στο εδαφος, τα πραγματα ισως να ειναι για αυτους χειροτερα απο Ιρακ και Αφγανισταν μαζι. Λες οτι μπορουν να φτιαξουν αεροσκαφος στελθ και γενικα προηγμενα συστηματα. Εγω θα σου πω οτι δεν φτανει να αντιγραφεις σχεδια , διοτι τα σημερινα αμυντικα συστηματα βασιζονται πολυ σε (συνεχως βελτιούμενο) λογισμικο. Το λογισμικο απο την αλλη , βασιζεται στην συσσωρευμενη και συνεχη εμπειρια των χρηστων , αλλα και την ποικιλια των καταστασεων που αντιμετωπιζουν. Πχ. οι Ιρανοι πιστευω οτι φτιαχνουν τις καταλληλοτερες ρουκετες του κοσμου για την Χεζμπολαχ, στελθ λειτουργικο ομως ΔΕΝ θα φτιαξουν - εκτος εαν υποκλεψουν εκτεταμενα μερη λογισμικου και τα χημικα της βαφης του. Το ιδιο προβλημα εχουν και οι κινεζοι, αυτοι ομως εχουν πολυ περισσοτερο και εκπαιδευμενο προσωπικο, πολυ χρημα για ερευνα, ενω δεν εχουν εμπαργκο και σοβαρα εσωτερικα προβληματα.
    Manolis

  13. Ανώνυμος says:

    Aπάντηση για τον ανώνυμο ,,εμπειρογνώμονα,, 4/2 ώρα 3.33 μ.μ που αποκαλεί τους άλλους ,,εμπειρογνώμονες,,.
    Αυτό το ιρανικό τζετ είναι απλά ένα ακριβό παιχνίδι. Όπως ακριβώς το γράφω. Δεν διαφέρει με άλλα ακριβά παιχνίδια όπως το Bede BD-10, Viper Jet MK II κ.α α/φη της κατηγορίας.
    Αν πιστεύει κανείς πως το ιρανικό ακριβό παιχνίδι είναι στελθ ε τότε και εγώ είμαι ο Μεσσίας....
    Αν είναι πρόπλασμα και θα βγάλουν κανονικό α/φος παραγωγής, στελθ, σούπερ-ντούπερ υπερ-μαχητικό κτλ ε όταν το βγάλουν τα ξαναλέμε.
    Για το ,,επιχείρημα,, για τα τσιπάκια που φτιάχνοται στην Ταιβάν κάτι ανάλογα αντι-αμερικανικά ,,επιχειρήματα,, έλεγα και εγώ όταν ήμουν έφηβος. Δεν πειράζει, η παιδικότητα και η άγνοια συγχωρούνται....
    Όχι, εμείς δεν βγάλαμε τελευταία κάποιο ακριβό παιχνίδι.

    Για την τεχνολογία που αναπτύσει το Ιράν κτλ ε καλά τώρα. Τρίχες με ρίγανη... Παράγει διάφορα όπλα αλλά η τεχνολογία τους είναι μερικές δεκαετίες πίσω. Κάποια στελθ μαχητικά που είναι της κατηγορίας του F-18 είδαμε στην πράξη πως ήταν F-5 της δεκαετίας του '60 που τους έβαλαν διπλό κάθετο σταθερό. Μιλάμε για ,,φοβερά,, μαχητικά. Σίγουρα οι αμερικάνοι και ισραηλινοί θα έχουν χ@στεί πάνω τους....(λέμε τώρα) Για να μην μιλήσουμε και για την ιρανική ναυτική βιομηχανία που οι αμερικάνοι βλέπουν τα Bavar-2 και τρέμουν να βάλουν τα αεροπλανοφόρα τους μέσα στον Περσικό. (α καλό ε ??)

    Υπογραφή
    Ένας εμπειρογνώμονας

  14. Χωρίς χαρακτηρισμούς σας παρακαλώ.