Εκποίηση Των Παροπλισμένων Corsair

aviationlive | 3/15/2013 04:10:00 μ.μ. | 2 σχόλια

Σύμφωνα με τη στήλη "ΒΗΜΑτοδότης" που επικαλείται τον υπουργό άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο, οι ένοπλες δυνάμεις θα προχωρούν στην εκποίηση των οπλικών συστημάτων που δεν βρίσκονται πλέον σε υπηρεσία. Ήδη έχουν γίνει κινήσεις για την πώληση των παροπλισμένων Corsair και υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση, παρ' όλα αυτά υπάρχει εκκρεμότητα με την "άδεια τελικού χρήστη".


Τα H και ορισμένα Ε βρίσκονται σε αποθήκευση και χρησιμοποιούνται σαν πηγή ανταλλακτικών

Σχετικές ενέργειες θα γίνουν - έχουν γίνει - για την εκποίηση των Aim-9P4 αλλά και για τα παροπλισμένα αεροσκάφη που βρίσκονται στην 112 Πτέρυγα Μάχης. Για το πρωθυπουργικό EMB-135BJ LEGACY υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες, ο διαγωνισμός όμως συνεχίζεται.








Category: , , ,

2 σχόλια

  1. Το αρχικό κείμενο :

    Πωλητήριο έβαλε το υπουργείο Άμυνας για τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη Α-7 (γνωστά και ως «Κουρσάροι») τα οποία να σημειώσω έχουν παροπλιστεί από την Πολεμική Αεροπορία. Ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος έκανε σαφές σε συνεργάτη μου ότι το υπουργείο Άμυνας θα πωλεί εφ΄εξής οπλικά συστήματα, μόνον αυτά που έχουν παραπλιστεί. Τώρα θα πείτε ποιος ενδιαφέρεται για παροπλισμένα από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδιστικά αεροσκάφη; Και όμως έδειξαν ενδιαφέρον αρκετές τρίτες χώρες. Γιατί έως τώρα δεν τα έχουμε πωλήσει; Επειδή την Πολεμική Αεροπορία δεν την ενδιαφέρει μόνον η τιμή, αλλά (σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες του ΝΑΤΟ) την ενδιαφέρει να εξασφαλίσει πιστοποιητικό «τελικού χρήστη». Και εδώ κάπως μπερδεύονται τα πράγματα.

  2. Ανώνυμος says:

    Και εγώ θέλω ένα.....,Sluf