Helo Dunker Από Ελληνική Εταιρία

aviationlive | 5/30/2013 08:52:00 μ.μ. | 2 σχόλια

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι της Σούδας η δοκιμή του Helo Dunker που κατασκεύασε η Χανιώτικη εταιρία "Εργαλειοτεχνική Κρήτης". Ο "εξομοιωτής" κατασκευάστηκε για λογαριασμό της νορβηγικής εταιρείας Evacsim S.A. και πρόκειται να παραδοθεί σε κέντρο εκπαίδευσης διαφυγής απο βυθιζόμενο ελικόπτερο στο Βιετνάμ. 


Το Helo Dunker εξασφαλίζει τις συνθήκες εκείνες για την εκπαίδευση των χειριστών και των επιβαινόντων σε ελικόπτερα, σε περίπτωση όπου απαιτηθεί να προσθαλασσώθουν και να το εγκαταλείψουν βιαίως.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χανιώτικη εταιρεία, ο κ. Μπενιουδάκης τόνισε ότι έχει δοθεί μια προσφορά για την κατασκευή δύο παρόμοιων Helo Dunker  για τη Νιγηρία και την Αυστραλία.



Πηγή

Category:

2 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Πρέπει να δοθούν και εύσημα στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό, το οποίο εδώ και έξι χρόνια λειτουργεί το δικό του σχολείο διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο. Μάλιστα, το helo dunker του πολεμικού ναυτικού, έχει πλήρως σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από άτομα και μέσα του ίδιου του Π.Ν. Η σχολή επίσης, έχει πιστοποιηθεί από την Υ.Π.Α. και παρέχει εκπαίδευση και σε πολιτικό προσωπικό, τόσο ελληνικών όσο και ξένων εταιρειών.

  2. Manolis says:

    Εχω την εντυπωση οτι του ΠΝ αγοραστηκε ετοιμο.