Σύντομα H Εξεύρεση Λύσης Για Τα C-27J ;

aviationlive | 7/22/2013 09:32:00 μ.μ. | 2 σχόλια

Πρώην Ελληνικό Spartan σε δοκιμές στην Ιταλία. Τα 4 αεροσκάφη με αριθμό κατασκευής HA009 - ΗΑ012, μεταπωλήθηκαν στο Μεξικό.
Το μείζον θέμα της ολοκλήρωσης του εξοπλιστικού προγράμματος των μέσων μεταφορικών αεροσκαφών θα εξετάσει σύντομα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου άμυνας. Hδη υπάρχει πρόβλημα με την υποστήριξη των C-27J, με αποτέλεσμα το προσωπικό της 354 ΜΤΜ να καταφύγει σε "κανιβαλισμό" αεροσκαφών, η δε διαθεσιμότητα των Spartan μειώθηκε περαιτέρω όταν κατά την τροχοδρόμηση αεροσκάφος του τύπου, υπέστη ζημιές και επισκευάζεται.

Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν την Alenia να διαπραγματεύεται - μετα την ακύρωση της παραλαβής 4 Spartan - με την Ελληνική πλευρά για την υπογραφή σύμβασης Follow On Support
Σύμφωνα με την εφημερίδα παραπολιτικά το θέμα έθιξε ο υπουργός άμυνας Δημητρής Αβραμόπουλος σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΘΑ συντάκτες. O ίδιος άφησε αιχμές καθώς λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο είχε βρεθεί λύση που όμως δεν προχώρησε, σε βάρος της ΠΑ (σύμφωνα με τον ίδιο). Στην ίδια συνάντηση δημοσιογράφος, πρότεινε στον υπουργό να παραληφθούν τα 4 αεροσκάφη που η ΠΑ έχει πληρώσει ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν σαν ΑΦΝΣ, με τη χρήση εξοπλισμού επί προσθαφαιρούμενης παλέτας όπως αυτή που φορούν τα C-130 σε ανάλογες αποστολές.

με πληροφορίες από την εφημερίδα Παραπολιτικά 20.07.13

Category: , ,

2 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    με το ατυχημα στην τροχοδρομηση γνωριζετε περισσοτερα???πηρε φωτια το αφος???ειναι επισκεβασιμο????

  2. Συμφωνα με το δημοσίευμα, το αεροσκάφος ήδη επισκευάζεται.