Τάλως 13

aviationlive | 10/18/2013 11:07:00 π.μ. | 0 σχόλιαAπό 8 έως 18 Οκτωβρίου διεξήχθη στη Νεα Σάντα στο Κιλκίς η άσκηση "Τάλως 13", με σκοπό την προετοιμασία αξιολόγησης – πιστοποίησης του του Σχηματισμού Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης HELBROC ενόψει της διάθεσής του στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014


Στα πλαίσια αυτά το HELBROC BG θα μπορεί να αναλαμβάνει, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και στα πλαίσια απόφασης του ΟΗΕ, επιχειρήσεις αντιμετώπισης κρίσεων και ειδικότερα επιχειρήσεις παροχής Ανθρωπιστικής βοήθειας (Humanitarian Assistance) και Εκκένωσης Άμαχου πληθυσμού (Evacuational Operations).


Την άσκηση, στην οποία έλαβε μέρος προσωπικό από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Κύπρο, παρακολούθησαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Στρατηγός Simeon Simeonov, καθώς και αντιπροσωπείες από τις συμμετέχουσες χώρες.

Category:

0 σχόλια