Βλάβη Στο Legacy Της 352 ΜΜΥΠ

aviationlive | 12/17/2013 06:22:00 μ.μ. | 2 σχόλια

Τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του, το Legacy - η "Νεφέλη" - που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, παρουσίασε βλάβη και υποχρεώθηκε να επιστρέψει πίσω στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία" τη στιγμή που το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τα Μέθανα στο πιλοτήριο άναψε η φωτεινή ένδειξη, που προειδοποιούσε για πρόβλημα στα πτερύγια καμπυλότητας.

Πέντε λεπτά αργότερα, το αεροσκάφος, προσγειώθηκε με ασφάλεια στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Το τεχνικό προσωπικό αν και κατέβαλε προσπάθειες, η βλάβη δεν αποκατάστάθηκε. Όπως έγινε γνωστό προτάθηκε το ταξίδι να γίνει με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ο πρωθυπουργός, όμως είχε αποφασίσει να ματαιώσει το ταξίδι στο Μπακού, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την υπογραφή της έναρξης του αγωγού ΤΑΡ.

Την ίδια μέρα, με αυτό το αεροπλάνο είχε επιστρέψει από το Ισραήλ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μ. Κωσταράκος. Μάλιστα, το συγκεκριμένο είναι εκείνο το οποίο θα πωληθεί μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, καθώς διαθέτει διαφορετικό τύπο κινητήρα σε σχέση με τα υπόλοιπα, ανεβάζοντας έτσι το κόστος συντήρησης. Η εκτίμηση που συνοδεύει την πώληση είναι στα 6,82 εκατ. δολ. για το αεροσκάφος και 965 χιλ. δολ. για το απόθεμα σε ανταλλακτικά, που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.

DSC01511
Για τα άλλα δύο αεροσκάφη, της 352 ΜΜΥΠ έγινε γνωστό πως : το EMB-135LR υποβάλλεται σε προγραμματισμένη συντήρηση, ενώ το Gulfstream V θα περάσει σύντομα από ετήσια συντήρηση.


Category: ,

2 σχόλια

  1. Γ.Μ. says:

    Το Legacy έχει τον ίδιο κινητήρα με το Gulfstream V

  2. Σωστα ευχαριστω για τη διορθωση