Πρόταση Παροχής Υπηρεσιών Εκπαίδευσης Στο Βέλγιο

aviationlive | 3/01/2014 11:55:00 π.μ. | 3 σχόλια

Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας του Βελγίου, Πτέραρχος Gerard Van Caelenberg μετά από πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του στρατηγού Κωσταράκου.

(C) HAF

O Βέλγος Αρχηγός, επισκέφθηκε την 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος) όπου τον υποδέχθηκε ο επικεφαλής της ΔΑΕ (Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης) Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου. Εκεί ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πτέρυγας ενώ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων "Δαίδαλος" και να πραγματοποιήσει πτήση με αεροσκάφος T-6A Texan II.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Λ. Λιγουριώτη για το Onalert, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βέλγου Πτέραρχου, η Ελληνική πλευρά επρόκειτο να επιδείξει τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών αεροπορικής εκπαίδευσης, σε νέους χειριστές όπως αυτές  εφαρμόζονται και στο αντίστοιχο ελληνο-ιταλικό προγράμμα εκπαίδευσης. Θετικά προσμετρώνται οι κλιματικές συνθήκες, η εναλλαγή ξηράς - θάλασσας και συνολικά, οι υποδομές της ΠΑ τις οποίες γνώρισαν οι Βέλγοι χειριστές που "εξορμούσαν" από τον Άραξο στο πλαίσιο της επιχείρησης Unified Protector.

(C) HAF

Από ελληνικής πλευράς έχει γίνει πλέον πάγια επιδίωξη στις διμερείς επαφές , τόσο οι Ακόλουθοι Άμυνας, όσο και τα Επιτελεία να θέτουν υπόψιν των συνομιλητών τους τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που διαθέτουν οι ελληνικές Μονάδες ή οι Στρατιωτικές Σχολές, ώστε  με την βοήθεια εν συνεχεία του ΓΕΕΘΑ σε ανώτατο επίπεδο να επιτυγχάνονται συμφωνίες παροχής υπηρεσιών ή εγκαταστάσεων με παράλληλη  υποστήριξη - τεχνική ή και διοικητικής μερίμνης.

Βασικός στόχος είναι η επαύξηση του επιπέδου συνεργασίας με φίλιες χώρες και ως εκ τούτου της αύξησης της "επιρροής" σε ευρύτερα θέματα. Και όλα αυτά μέσα από ένα κοστολογημένο πρόγραμμα που θα είναι επ' ωφελεία και των δυο πλευρών.

Category: , ,

3 σχόλια

  1. Philip says:

    Οι παροχές θα γίνονται επι πληρωμή ή υπέρ πίστεως και καλής συμμαχικότητας?

  2. ;)

    Και όλα αυτά μέσα από ένα κοστολογημένο πρόγραμμα που θα είναι επ' ωφελεία και των δυο πλευρών.



  3. Philip says:

    Μια χαρά! Ελπίζω να το εκμεταλλευτούμε περαιτέρω και γιατί όχι να είναι αφορμή και για περισσότερες υπηρεσίες στον κλάδο.